M

Minieclere – un desert pe gustul tuturor

 eclere2

Am ales eclerele  pentru inaugurarea blogului meu pentru ca, acesta  reteta a fost una din primele incercari atunci cand m-am apucat de prajiturit si eram datoare cu reteta unor prietene dragi de pe facebook.  Imi cer scuze ca nu  am  fototografii cu fabricarea aluatului.(tocmai mi se terminasera bateriile la aparat).

     Sa trecem la reteta

     INGREDIENTE ALUAT:

     – 125 g faina, 100 g unt, 250 ml apa, un strop sare, 3 oua.

      Apa se pune sa fiarba intr-o oala cu untul si sarea. Cand da primul clocot sa adauga faina toata deodata. Se amesteca foarte repede compozitia pana observi ca aluatul se dezlipeste de pe fundul vasului (operatia asta dureaza cateva secunde). Se ia apoi de pe foc si se amesteca pana aluatul devine aproape rece. Urmeaza inglobarea oualelor in aluat unul cate unul, cu rabdare. Aluatul devine numai bun de pus la cuptor. Pregatesti o tava cu hartie de copt si cu ajutorul posului sau a unei pungi pui aluatul in forma de bastonase ( mai mari daca vrei sa faci eclere, mai mici daca faci minieclere sau rotunde .) Ele trebuie sa aiba o distanta  de vreo 3 cm intre ele pentru ca vor creste la copt.  Inainte de a face astea aprinzi cuptorul si-l incalzesti la 180 grade. Pui tava in cuptor si oricat esti de curios sau curioasa  nu deschizi cuptorul 15-20 de minute. Se coc 20-25 min . Trebuie sa fie crescute si usor rumenite. In interior nu trebuie sa fie cleioase.

eclere neumplute

              CREMA DE VANILIE

        600 ml lapte, 100g zahar, 1 plic zahar vanilat (vanilie din pastaie), 3 galbenusuri , 3linguri de faina (nu foarte pline) si 2 linguri amidon, un strop sare.

   Amestecati galbenusurile cu zaharul, faina si amidonul apoi turnati cate putin laptele rece pana se incorporeaza totul.

    Folositi un tel pentru amestecat astfel evitati formarea cocoloaselorPuneti compozitia pe foc mic si amestecati usor pana se ingroasa. Cand s-a racit crema puteti umple eclere si glazura. Daca nu ati folosit vanilie din pastaie puteti adauga un strop de esenta de vanilie….asta pentru a potenta gustul .

     GLAZURA

    100 g ciocolata (de care va place, eu folosesc ciocolata cu continut ridicat de cacao), cateva linguri de lapte (4-5, vedeti la consistenta si mai adaugati daca este prea solida) si un strop de ulei pentru stralucire. Acestea le puneti intr-o craticioara la bain-marie sau la foc foarte mic pana se topeste ciocolata. Turnati glazura fierbinte pe eclere sau luati fiecare ecler si-l inmuiati printr-o miscare scurta in glazura. Astfel rasfatate  le dati la rece si in scurt timp le puteti servi.   

eclere                                                               

Ati facut niste minieclere si vreti sa impresionati , combinati, schimbati ceva din servirea clasica ?  Cautati atunci prin frigider niste inghetata, putina frisca si profiterolul e gata . Toti vor fi incantati.   Asa ca  spor la prajiturit.

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *