Tort cu mere întregi umplute cu nuci caramelizate şi vişine

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Tortul  cu mere este tortul copilariei mele, tortul multor aniversari …si acum unul din torturile preferate ale copiilor mei. Atunci cand doriti un desert usor si  racoros  va sugerez sa faceti acest tort de mere. Merele pot fi taiate bucati dar de data asta am ales mere intregi ce vor fi umplute cu nuci caramelizate si visine. Sa trecem la treaba.

INGREDIENTE:

–         8-9 mere, asta depinde de cat de mari sunt. Se aleg sa fie de aproximativ aceeasi marime;

–         5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 plic zahar vanilat, 1 lingura unt, un praf sare;

–         vreo 10 nuci ce vor fi caramelizate intr-o lingura de zahar , un pumn de visine ( eu imi pun in fiecare an la borcane cu zahar si aspirina) si un praf de scortisoara daca va place;

–         300-400g de frisca naturala sau vegetala

  PREPARARE:

Ungem o hartie de copt cu unt si o punem intr-o forma de tort  sau intr-o cratita mai inalta daca nu aveti tava. Se cojesc merele si se scobesc in interior facand un pic de loc numai bun sa-si faca culcus celelalte ingrediente. Merele se pun in tava iar in interior punem cu generozitate nuci pe care le caramelizam in zahar ars si visine (daca aveti conservate sau din dulceata).

Pudram un pic cu scortisoara (sau ghimbir care da un gust inconfundabil) si taiem cateva bucatele de unt peste mere. Astfel pregatite, dam tava la cuptor care trebuie sa fie neaparat preincalzit. Merele vor sta pana se pe inmoaie putin. (nu lasati prea mult merele in cuptor, riscati sa fie foarte moi).

Cat merele ”viseaza” batem bine ouale cu zaharul si praful de sare ( cu mixerul sau cu telul), adaugam incet faina mestecand de jos in sus cu lingura, cu miscari usoare. Acest aluat se toarna peste merele usor inmuiate si se da tava iar la cuptor la o temperatura de 180 grade pana ce se coace blatul (cam 15 -20 min). Incercati cu o scobitoare daca blatul este copt.

Se scoate din cuptor si se lasa la racorit un pic dupa care se rastoarna pe un platou(merele vor veni in sus). Cand este complet rece se acopera cu frisca si se decoreaza dupa preferinte.

Tortul de mere puteti sa-l coaceti intr-o forma patrata si astfel portionati prajitura in cuburi. Daca nu va place frisca inlocuiti-o cu un strat fin de ciocolata sau un jeleu facut in casa.

Spor la prajiturit!

tort cu mere

Share and Enjoy

Pinterest

Lasa un reply.

Poti sa folosest urmatoarele taguri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>