Chec Frankfurt3

Uneori  rasfoiesc arhiva mea culinara. O fac de amorul artei, nu-mi refuz placerea de a ma bucura de imagini frumoase, de a descoperi si redescoperi retete cunoscute sau prafuite de vreme.

Acum cateva zile reteta Chec Frankfurt m-a scos din starea de visare. O imagine mai mult decat convingatoare  si ingrediente aflate la indemana m-au pus pe treaba. Nu stiu de ce se cheama chec , eu as numi-o prajitura Frankfurt si o recomand  la vreme de șueta si  de poveste intre prieteni. Recomand a se manca cu lingurita langa o cafea buna, ceai indepartat sau o limonada rece. 

INGREDIENTE  BLAT:

–         150 g faina

–         150 g zahar

–         3 oua

–         150 unt

–         1 pliculet praf copt, 1 pachetel zahar vanilat, 1 praf sare

–         50 g amidon

–         2 linguri de lapte

 INGREDIENTE CREMA:

–         1 plic budinca de vanilie

–         100 g zahar

–         500ml lapte

–         200g unt

–         100 g nuci caramelizate si pisate

–         2-3 linguri gem de afine (eu am folosit de visine)

MOD DE PREPARARE

Se incinge cuptorul la 170 grade.

Se unge o forma rotunda cu con in    interior si se prepara aluatul: se amesteca untul cu zahar, zahar vanilat, sare; se inglobeaza pe rand ouale. Se adauga laptele si faina amestecata impreuna cu amidonul si praful de copt.

Se amesteca, se aseaza in forma si se coace cca.45 min. Se scoate din cuptor si se lasa la racorit in forma, apoi se rastoarna pe un gratar si asteptati racirea completa.

Chec Frankfurt1

Pentru crema se amesteca praful de budinca cu zahar si 7 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert iar cand da in clocot se adauga praful de budinca dizolvat, se amesteca pana se ingroasa.

Se da la rece timp in care se bate spuma untul. Apoi cele doua se amesteca…si crema-i gata.

Chec Frankfurt5

Se taie prajitura in 2-3 straturi. Se unge 1 strat de gem si apoi se pune  o parte din crema. Se aseaza celalat blat si se acopera cu restul de crema.

Deasupra se presara nuci caramelizate, care se fac usor. Intr-un ibric caramelizati 2 linguri zahar, adaugati nucile maruntite si apoi toata compozitia o turnati pe un fund de lemn(uns cu un pic de ulei). Cand se raceste, cu o merdenea, prin apasare  maruntiti caramelul.

Chec Frankfurt

Checul Frankfurt  este un desert destul de consistent  dar si savuros in acelasi timp. Crema untoasa de vanilie, gemul acrisor, nucile caramelizate invesmanta placut blatul dens dar si papilele gustative.

La un asemenea chec putem avea invitati la masa deoarece numarul portiilor este undeva in jur de 8-10 iar prepararea lui nu necesita mult timp.

Chec Frankfurt6

Spor la prajiturit!

 

  1. Andreea says:

    Ce bine arata! Cat despre budinca la plic, cred ca poate fi foarte usor inlocuita cu o crema clasica de vanilie, deci nu ma sperie :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *