F

Fursecuri simple cu rahat

fursecuri simple

Credeti-ma pe cuvant, nu exista fursecuri mai usor de facut si mai economice decat astea!!!  Reteta o stiu din vremurile de inceput ale prajituritului, ea fiind extrasa dintr-o carte de patiserie veche (cartea mamei). Pentru ca este simpla, aceasta reteta o puteti face atunci cand va grabiti sau cand bugetul nu va permite sa gatiti ceva mai elaborat.

    Ingrediente:

–         1 ou

–         1 ceasca zahar ( eu folosesc una cam de 150ml)

–         1 ceasca ulei

–         2 cesti faina

–         1 praf sare

–         coaja de lamaie

–         50-100g rahat de culori diferite

    Mod de preparare:

Din aceasta compozitie iese o tava de fursecuri (o tava de aragaz). Daca vreti mai multe dublati cantitatile.

Amestecam zaharul cu oul si sarea pana se albeste. Apoi, cate putin, adaugam uleiul si coaja de lamaie. La sfarsit se pune faina si se obtine o pasta grosuta. Nu intrati in panica deoarece nu am adaugat praf de copt sau alte chestii afanatoare, asa-i reteta. Fursecurile vor iesi crocante si foarte bune.

Incalziti cuptorul la 180 grade si pregatiti tava punandu-i o hartie de copt. Apoi , cu lingurita ,puneti gramajoare cu oarecare distanta intre ele. Deasupra se aplica betigase din rahat si tava pleaca la cuptor pentru maxim 20 minute.

Fursecuri

Asa-i ca a fost simplu? Daca va plac, astept sa-mi scrieti! Reteta asta ne-a indulcit in vremea comunismului.

Spor la prajiturit!!!

 

 

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *