Buzunarase cu mere si migdale2

De obicei nu prea folosesec aluatul foietaj din comert ,dar din cand in cand mai fac cate ceva cu acesta. Aveam o foaie de foietaj in congelatar de vreo doua luni si ma tot incurca, asa ca, am imprietenit-o cu niste mere mici pe care copii mei le-au tot dat deoparte.  Uite asa au luat nastere niste buzunarase cu mere, de care  copii  au fost foarte incantati.

Sunt foarte usor de  facut si-s foarte bune.

Ingrediente( pt.9 buc-ce incap intr-o tava de aragaz)

–         1 foaie aluat foietaj (din comert sau facut in casa)

–         5-6 mere fara coaja

–         1/2 lamaie

–         2 -3 linguri zahar tos

–         scortisoara praf (dupa gust)

–         1-2 linguri fulgi migdale

–         1 lingura zahar pudra

Mod de preparare:

     Pe un blat de lucru presarat cu faina intindem usor foaia de aluat si o impartim in trei , atat pe orizontala cat si pe verticala, obtinand 9 dreptunghiuri, sau chiar patrate.

Merele decojite se taie felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie. (pt. a preveni oxidarea fructelor).

 

Buzunarase in lucru

 

Pe fiecare patrat  de aluat se aranjeaza pe doua randuri feliile de mere, usor suprapuse. Marginile se las libere, cam un centimetru. Apoi se indoaie marginile orizontale (trebuie sa vina putin peste mere), dupa care se indoaie marginile verticale apasand usor la colturi. Buzunarele sunt gata. Dam drumul la cuptor la 190-200grade Celsius.

Intr-o tava de aragaz, pe care am pus hartie de copt aranjam buzunarelele . Pe fiecare in parte se presara zahar tos, scortisoara si fulgi de migdale. Frumos aranjate se dau la cuptor pentru cca. 20 min. (pana se rumenesc usor).  Dupa ce s-au copt se presara cu zahar pudra.

 

Buzunarase cu mere si migdale

 

Se servesc calde sau reci. Asta-i o reteta pe care sa o faci cand esti grabita pentru ca-ti ia putin timp.

Spor la prajiturit!!!

    

                                   

 

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *