N

Negresa cu visine de post

negresa de post.2jpg

Bunica sotului meu implineste maine 97de ani si este o femeie minunata si inteleapta . Strabuna (ca asa ii spunem ) tine posturile cu sfintenie si pentru ea am facut cu mare drag o prajitura de post .

Reteta am adaptat-o dupa ingrediente ce pot fi folosite in perioada postului  si ca sa mai ”scap” de visinele puse la borcan din vara. A iesit o minune de prajitura, nici nu spui ca-i de post iar gustul acrisor al visinelor se potriveste perfect  cu ciocolata usor amaruie.

Canatitatile folosite la reteta sunt pentru o tava mare de aragaz (tava mea de la cuptorul electric este ceva mai mare decat cele de la argaz). Daca injumatatiti cantitatile puteti face o tava mai mica sau lasati asa si va iesi ceva mai grosuta.

 Ingrediente:

– 1 cana si jumatate de zahar (cana de 200ml)

–  2 cani apa minerala (eu am pus 1 cana si jumatate de apa si jumatate de cana  zeama de la visine)

– 1 cana ulei vegetal

– 1 cana nuca de cocos

– 50 g cacao

– 6 linguri cu varf de visine

– 4 cani de faina ( sau 3 cani si jumatate, vedeti consistenta )

– 1 plic de praf de copt

– un praf sare si ceva esente daca doriti

Glazura:

–      150 g de ciocolata dark (verificati sa fie de post)

–       4-5 linguri de apa

   Mod de preparare:

 Totul este foarte simplu . Se amesteca ingredientele pe rand ultima fiind faina.

negresa compozitie

Cuptorul se incalzeste la 180 grade si se pregateste tava , aceasta fiind imbracata cu o hartie de copt. Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor pentru 35-40 minute. (se verifica cu scobitoarea)

negresa de post.7jpg

Cand  prajitura s-a racit,  topim ciocolata si facem modele liniare. Cu un cutit bine ascutit taiem prajitura inainte de a se intari complet ciocolata.

negresa de post.3jpg

O prajitura foarte simpla dar de efect.

negresa de post

La multi ani  strabuno!  La sfarsit va voi  spune niste vorbe intelepte de-ale strabunei :   ” îngaduiți-va”!

negresa felii

 

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici
  1. Nicoleta-Adriana says:

    Reteta in sine este nemaopomenita. Un sfat, se poate inlocui apa minerala cu bors de putina…ies mai fragede si mai pufoase. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *