S

Somon la cuptor cu mango si rodii

somon cu mango

Iarasi am ramas in urma cu retetele regale. Toti membrii familiei suntem prinsi in hora examenelor si  competitiilor, asa ca ,timpul a cam fost impotriva mea.

Duminica , daca tot a fost dezlegare la peste am ales o reteta cu somon, o delicatesa uimitoare ce vine de la Maria, sora cea mica a Principesei Margareta. Maria sau Mia este prezentata ca o persoana foarte altruista, in care se regasesc trasaturile chipului Reginei Maria.

Reteta se cheama Sos de mango si rodii cu somon la cuptor, problema e ca de fapt sosul este mai mult o garnitura neavand consistenta unui sos. Eu am numit-o Somon la cuptor cu mango si rodii (sa-mi fie cu iertare). Pregatirea a fost usoara, singura problema intampinata a fost ca nu am gasit rodie dar in reteta spune ca se poate inlocui cu ceapa rosie. (pt.culoare) . Eu am adus stropul de culoare prin taierea catorva visine care s-au potrivit perfect.

Ingrediente sos mango:

–         1 fruct mango, curatat si taiat in cubulete

–         25 seminte rodie

–         1 fir ceapa verde (fara partea alba)

–         2 linguri coriandru macinat

–         1 lingura de zeama de la 1 lamaie verde

–         1 lingurita de ardei iuti tocati

–         1 catel de usturoi pisat

–         Sare si piper

Ingredinte somon:

–         4 bucati file de somon (aprox. 200g fiecare)

–         1 lamaie verde taiata in 8 bucati pt. ornare

–         4 lingurite ulei

–         2 lingurite coriandru macinat

–         2 linguri zeama de lamaie verde

–         2 catei de usturoi

–         4 foi salata

–         Sare si piper

Mod de preparare:

Fructul de mango  taiat cubulete se amesteca cu semintele de rodie, ceapa verde, coriandrul macinat, ardeii iuti, usturoiul pisat, zeama de lamaie, sarea si piperul.  Compozitia asta se pune intr-un bol si se da la frigider pentru o zi. Eu am lasat-o doar cateva ore si a fost O.K.

mango si restul

 

Pentru somon se pregateste un amestec din coriandru, ulei, zeama de lamaie, usturoi, sare si piper. Cu acesta se unge pe ambele parti pestele.

somon cu sos

Nu uitam de cuptor, il punem la incins la 260 grade. Intr-o tava dichisita cu foaie pentru copt sau folie de aluminu, asezam pestele si-l dam fuguta la cuptor. Indicatiile de copt sunt astfel: 11 minute pentru cei ce prefera pestele usor patruns si 13 minute pentru cei ce vor un peste mai bine facut.

Sosul de mango trebuie scos in prealabil din frigider si adus la temperatura camerei.

Somonul se serveste caldut alaturi de o frunza de salata verde, peste care se ”imprastie” bunatatea de mango. Nu uitam de feliile de lamaie verde, care pe langa aspectul lor incitant au un parfum izbitor. De fapt aroma acestui fel este dictata de coriandru-lamaie verde-mango,  o asociere perfecta as putea spune.

Somon cu mango

Si pentru ca astazi e ziua Principesei Margareta, ii spunem cu drag un La multi ani!

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *