Se apropie Pastele cu aceeasi emotie ca-n fiecare an. Mi-ar fi placut sa vin   din timp cu retete traditionale sau inedite , care sa va fie de folos la alegerea meniului de sarbatoare. Din pacate sunt prinsa intr-un proiect, ce ma tine ”legata” la niste cursuri departe de casa,  deci…departe de bucatareala.

De curand am cunoscut pe cineva care m-a rugat sa-i trimit o reteta de pasca si uite-ma in fata calculatorului scriind doar reteta . Am sa folosesc o fotografie mai veche pentru reprezentare.

Pasca asta e mai mult un fel de prajitura , eu insa o fac in fiecare an de Paste (si nu numai). Sper sa va fie folos.

 Ingrediente:

Blat  –   5 linguri smantana

–         5 linguri zahar

–         2 linguri cacao

–         1 lingurita bicarbonat

–         1 lingura grasime (unt, untura)

–         un varf sare

–         faina cat cuprinde pentru a face un aluat care se dezlipeste de maini si este moale si bun de intins.

 Umplutura  – 500g branza dulce de vaci

–         150 g zahar+ 1 zahar vanilat

–           3-4  oua

–         2 linguri gris

–         coaja de portocala

–        stafide 3-4 linguri + 1 lingura rom sau coniac

–       rahat verde taiat bucatele

Mod de preparare:

Din ingredientele pentru blat facem un aluat si din aproape 3/4 din el intindem o foaie rotunda sau patrata. Ungem bine cu ulei o forma , presaram din abundenta faina si punem foaia in tava.

Branza o amestecam cu zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si coaja de portocala. Batem bine albusurile spuma si le adaugam la compozitie. Nu uitam sa punem cu ceva vreme inainte stafidele in apa calduta in care am adaugat 1 lingura de rom. Ele se storc bine si se adauga la compozitie alaturi de gris. Umplutura se toarna peste foaie , se uniformizeaza iar deasupra se aseaza bucatelele de rahat. Aluatul ramas se intinde si vom taia bride de aluat ce vor fi puse deasupra. De fapt fiecare se poate juca dupa voia inimii. De Paste eu fac un model traditional ce reprezinta o cruce.

In cuptorul preincalzit la 180 de grade coacem pasca timp de aproximativ 30-40 min. Sa o lasati sa se raceasca in tava caci altfel riscati ca branza sa se imprastie.

Sunt convinsa ca o sa va placa este fina, usoara si delicioasa. O sa vedeti!

Sper ca am fost de ajutor, spor la prajiturit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *