Cornuletele sucevene sunt de neuitat. Pufoase si moi de se topesc in gura sunt prajituri ce se dau mancate. In Bucovina nu exista eveniment sau sarbatoare in care sa lipseasca. Probabil cornuletele exista si in alte zone dar aici detin un loc in topul prajiturilor.

cornulete sucevene
Cornulete fragede din Suceava

Reteta este mai mult decat simpla si daca nu o stiati, va invit la mine in bucatarie sa vedeti cum se fac cornuletele.

Cornulete fragede sucevene – instrucțiuni de preparare

 Ingredientele:

  • 250 g unt (unt gras sau untura, se poate face 125g unt si 125g untura)
  • 250g smantana (ideea este ca intotdeauna cantitatea de unt trebuie sa fie egala cu cea de smantana)
  • 1 lingurita drojdie
  • faina cat cuprinde pentru un aluat care sa nu fie tare
  • sare un praf
  • magiun sau rahat pentru umplut
  • 250-300g zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare:

Din ingredientele de mai sus, adica unt, smantana, faina, drojdie, sare facem un aluat potrivit si-l dam pentru cel putin 30 de minute la frigider.(se poate lasa si un timp mai mare ).

Dam drumul la cuptor la 180 de grade si ne apucam de cornulete. Eu fac mingiute din aluat pe care le intind cu sucitorul . Aceasta forma rotunda o tai in 8 bucati, pun umplutura , rasucesc din partea lata spre varf si gata…

cornulete in tava
Cornuletele asezate in tava

Cornuletele se aseaza in tava pe care am pus hartie de copt si se dau la cuptor pentru 25-30 de minute. Sunt gata atunci cand incep sa capete usor o culoare aurie.  Cand sunt fierbinti se tavalesc prin zahar pudra si se pot pastra in cutii metalice (dupa ce s-au racit).

cornulete suceava

Asa-i ca a fost simplu?

Spor la prajiturit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *