T

Tocinei ca-n Bucovina

tocinei cu smantana

Tocineii sunt una dintre mancarurile mele preferate. Stiu cu siguranta ca exista multe persoane care nu au mancat tocinei si chiar nu au auzit de acest fel de mancare. Dar mai stiu ca, nu este picior de bucovinean care sa nu fi crescut cu tocinei.

Asadar, tocineii  sunt o mancare bucovineana pe baza de cartofi . Cred ca bucovinenii subscriu cand spun ca sunt absolut deliciosi.

Sa trecem la treaba daca vrem sa mancam.

  Ingrediente:

–         7-8 cartofi mari

–         2 oua

–         1 lingura rasa sare

–         3-4 linguri de branza sarata (de oi, telemea )

–         1-2 linguri  faina

–         ulei

Mod de preparare:

Cartofii curatati de coaja se spala si se dau pe razatoarea mica. Daca vi se pare ca au lasat multa apa se poate scurge din ea. Apoi adaugam ouale, branza, sarea , faina si amestecam bine compozitia.

cartofi

Punem uleiul in tigaie la foc si atunci cand este incins, luam cu lingura din compozitie si prajim pe ambele parti. Tocineii trebuie sa fie rumeniti si nu foarte grosi ca sa se poata praji. Ei o sa arate ca niste turtite.

cartofi rasi

Cand sunt gata se scot pe servetele pentru a elimina surplusul de ulei.

tocinei

Tocineii se servesc calzi cu smantana.

tocinei2

Incercati aceasta reteta, garantez pentru deliciul ei.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *