Dovlecei in crusta crocanta cu sos de usturoi

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

 Au aparut dovleceii, stau frumos si rotofei pe tarabele din piata si pe rafturile din supermarketuri.  Acum sunt fragezi si dulci si poti face multe mancaruri cu ei . Pretul e foarte bun iar in curand vor fi si mai ieftini. De la dovleceii la gratar pe care ii ador putem trece rapid la dovlecei umpluti, la o supa de dovlecei etc.

Azi ne oprim la acesti dovlecei in crusta, minunati la gust si inediti ca textura. Ei pot fi folositi ca  garnitura dar si ca fel principal de mancare.

Pentru 4 persoane ne trebuie urmatoarele ingrediente:

-         2 dovlecei potriviti

-         2 oua

-         cereale de porumb simple (o farfurie adanca)

-         2-3 linguri de faina

-         ulei pentru prajit

-         sare

iar pentru sos:

-         4-5 catei de usturoi

-         2 linguri de ulei

-         zeama de la jumatate de lamaie

-         3 linguri de iaurt sau smantana slaba

-         sare

Mod de preparare:

Dovleceii se curata de coaja , se taie in felii pe lungime si se presara cu sare . Ei se vor lasa cam 20 de minute ca sa lase surplusul de apa. Cand s-au inmuiat putin si au lasat apa se scurg bine si se pregatesc pentru prajit.

Uleiul se pune la incins iar in timpul asta dichisim dovleceii. Feliile se dau prin faina, apoi prin oul batut si la final prin cerealele maruntite (maruntirea cerealelor se face cu mana in prealabil). Se prajesc pe ambele parti si se scot pe servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.

Pentru sos ”batem” bine usturoiul cu ceva sare (dupa gustul fiecaruia). Adaugam apoi cate putin uleiul , zeama de lamaie iar la sfarsit iaurtul. Se amesteca bine si sosu-i gata.

Dovleceii se servesc calduti cu sos deasupra.

V-am zis deja ca sunt minunati asa ca va poftesc la bucatarit. Spor si…astept vesti daca v-au placut.

Share and Enjoy

Pinterest

Lasa un reply.

Poti sa folosest urmatoarele taguri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>