A

Ardei umpluti de post

Pentru ca a inceput Postul Sf.Petru si Pavel si pentru cei cativa vegetarieni care asteapta retete noi, vin azi cu o super oferta. Zic super oferta pentru ca ardeii umpluti de post sunt foarte usor de facut si au un gust implinit de legume.

Ingrediente:

–         10 ardei potriviti (mie atat imi incap in oala)

–         250 g orez cu bobul rotund

–         3 morcovi

–         o legatura ceapa verde (merge si uscata)

–         1 dovlecel

–         2 rosii (eu nu am avut si am pus doar suc de rosii, cam 200ml)

–         1 legatura zdravana de verdeturi (patrunjel, marar, loboda)

–         sare, piper

–         200 ml ulei

–         smantana pentru servit (asta in cazul in care nu postiti)

 

 Mod de preparare:

Ardeilor li se decupeaza capacele (care se pastreaza), se curata de cotoare si se spala. Ii punem in oala si ne apucam de compozitie.

Intr-un ceaunel sau cratita calim putin ceapa apoi adaugam marcovul, dovlecelul si rosiile date pe razatoare. Dam focul mic si turnam orezul spalat , verdeturile taiate marunt, sarea si piperul. Se amesteca bine si compozitia este gata  de aterizat in ardei.

Cu o lingura punem compozitia in ardei (cam trei sferturi din ardei) iar deasupra punem capacelele. In oala se adauga apa cam cat sa ajunga la 3/4 din ardei.

 

Oala se pune la foc mic si se lasa pana ce orezul s-a fiert. Daca mai este nevoie se mai adauga apa.

Ardeii umpluti se servesc calzi iar cine doreste sa se infrupte poate pune o portie generoasa de smantana.

Pofta buna si spor la bucatarit!

 

CategoriesDe post Mancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *