Ador vara pentru bogatia de fructe, miresme si culori. N-am timp cate retete de prajituri cu fructe exista si n-am vreme pentru cate idei am. Cu certitudine unul dintre deserturile de vara experimentat de toti este pandispanul cu visine. Combinatia dulce-acrisor este dorita de multa lume si da au aer usor racoritor desertului.

Pentru un pandispan cu visine (eu am folosit tava de la aragaz) avem nevoie urmatoarele ingrediente:

–         6 oua

–         250g zahar

–         250g faina

–         3 linguri ulei

–         1/2 lingurita praf de copt

–         un praf sare

–         un pachetel zahar vanilat

–         700 g visine fara samburi

     Mod de preparare:

Prima data spalam visinele ,le  scurgem bine si scoatem samburii.

Dam drumul la cuptor la 180 grade si ne apucam de pandispan. Batem ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilat pana cresc in volum si au o culoare albicioasa. Adaugam cate putin cele trei linguri de ulei. La sfarsit adaugam faina si praful de copt, cate putin si mestecand incet de jos in sus cu o paleta.

Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.

Urmeaza ploaia de visine prin care distribuiti visinele in compozitie (este bine sa le scurgem de zeama si eventual sa le dam prin putin amidon , asta ca sa nu se lase la fund).

Prajitura va sta la cuptor 20-25 minute pana capata o culoare frumoasa. Cand este coapta se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava. Se taie in ce forme doriti. (nu uitati de zaharul pudra cernut peste ea).

Spor la prajiturit!!!!

 

 

 

CategoriesPrajiturici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *