R

Rod Grod Med Flode (desert cu rubarba si coacaze)

 

Recent am facut un desert regal, amanat din iarna din lipsa de ingrediente principale. Unde gasesti iarna rubarba si coacaze? Asa ca, cum au aparut frumoasele coacaze si dupa cautarea lunga a rubarbei (sfarsita la Kaufland) am purces la treaba.

Reteta acestui desert cu nume ciudat vine de la Granny- bunica materna a Principesei Margareta. Granny a trait 97 de ani, a locuit in mare parte in Danemarca fiind o persoana cu simtul umorului si iubita de toata lumea.

Desertul este incantator, rafinat , ce necesita un pic de timp si …ustensile murdare. Credeti-ma ca merita.

Ingrediente (pentru 6 persoane):

–         500g de rubarba (doar tijele)

–         500g de coacaze rosii sau negre

–         600ml apa

–         160-180 g de zahar tos

–         24g (4linguri fecula de cartofi) sau amidon de porumb.

Mod de preparare:

Coacazele se curata si se spala sub jet de apa. La fel tijele de rubarba (fara urma de frunze) se spala si se taie in bucati de 1cm.

Rubarba se pune intr-o cratita, se presara zaharul si se adauga apa care trebuie sa acopere complet rubarba. Acestea se fierb la foc mic cateva minute dupa care se adauga coacazele. Se fierb impreuna timp de 10 minute. Se indeparteaza oala de pe foc.

Aceasta compozitie se strecoara si se gusta. Daca va place mai dulce mai adaugati ceva zahar. Eu zic ca asa acrisor e super pe timp de vara.

Intr-un bol mic dizolvati amidonul cu un pic de apa caci de fecula de cartofi nici nu am auzit. Amidonul dizolvat se amesteca repede in  compozitie si se da iarasi la foc potrivit pentru 2-3 minute de fiebere. In acest timp se amesteca incontinuu. Cand aceasta devine translucida si devine un sirop grosut se reduce focul si se continua fierberea inca 5minute. Nu uitati sa mestecati continuu.

In final aceasta compozitie trebuie sa arate ca un jeleu neintarit.

Siropul se toarna in boluri mici sau pahare. Dupa ce s-a racit jeleul se da la frigider pentru cateva ore sau chiar pana a doua zi.

Dupa reteta originala se serveste cu smantana dulce sau frisca. Noi am servit cu o lingura mare de inghetata de vanile si am decorat cu coacaze si zmeura.

Gustul acrisor al jeleului in armonie cu inghetata m-au facut sa zic ca voi repeta experienta si in urmatorul sezon.

Spor la treaba si o vara ceva mai racoroasa!!!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *