S

Salade composee du ”Lys de Mer” sau salata multicolora de vara

Ce credeti ca merge bine la 40 grade? O salata rece de la frigider zic ca e bine venita. Salata de astazi se cheama Salade Composee DuLys De Mer” sau salata multicolora de vara. Reteta asta regala vine de la Principesa Tatiana Radziwill ce specifica ca este doar pentru zilele calde de vara.

Salata se face atat de rapid incat ati rezolvat in 15 minute cina sau chiar pranzul.

Ingredientele

–         150 g de orez Basmati fiert

–         4 oua fierte tari

–         4 rosii

–         1 jumatate de castravete mare

–         cate o jumatate de ardei rosu, altul verde si galben

–         1 cutie (circa 250g) de boabe de porumb

–         150 g masline negre fara samburi

–         1 cutie (250g) de ton in apa

–         1/2 mar

Vinegreta:

–         1 lingura mustar Dijon

–         3 linguri de otet de vin sau Xeres ( eu as inlocui cu zeama de lamaie)

–         3 linguri de ulei de masline

–         8 frunze de busuioc, taiate marunt

–         1-2 linguri de apa (optional)

Mod de preparare:

Legumele se taie marunt alaturi de oua.Se pun intr-un bol mare, se adauga tonul scurs, maslinele si porumbul. Amestecati totul si dati  la frigider.

Pregatiti apoi vinegreta amestecand bine ingredientele recomandate.

Inainte de servire turnati vinegreta. Salata e gata!!! Masa-i rezolvata. Nu uitati sa o decorati cu busuioc proaspat si feliute de mar.

Eu tocmai am savurat-o. Merge si un pahar de bere rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *