Daca tot ultimele retete au fost cu fructe si legume, continui in aceeasi maniera cu o reteta de prajitura economica cu mere. Adica cu ce gasesti prin frigider ai incropit un desert bun pentru familie.

Este acea prajitura pe care ne-o facea deseori mama, adica o prajitura rapida si simpla cunoscuta si sub numele de prajitura turnata cu mere.

Prajitura economica cu mere

Preparare pas cu pas prajitura economica cu mere

    Ingrediente (pt. tava de la aragaz):

  •        7-8 mere mari
  •          3 oua
  •       200g zahar
  •         250 ml iaurt sau lapte batut
  •         150 ml ulei
  •        1 plic praf de copt
  •          cca 400g faina
  •         scortisoara
  •        1 plic zahar vanilat

Mod de preparare:

   Merele se spala, se sterg si dau pe razatoarea mare. Daca doriti le cojiti, eu le rad cu tot cu coaja caci acolo stau ascunse vitaminele. Merele se calesc un pic cat sa se inmoaie usor. Peste ele adaugam scortisoara si un plic de zahar vanilat. Se scurg de zeama lasata.

Daca sunt foarte zemoase se poate adauga o lingura de gris.

Trecem la prepararea compozitiei de blat, adica ouale cu zaharul si un praf de sare se mixeaza pana cresc in volum. Se adauga uleiul cate putin iar apoi iaurtul. Cand toate sunt bine omogenizate amestecam faina cernuta si praful de copt. Compozitia trebuie sa fie fluida asemenea unei smantani mai grosute.

In tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt punem jumatate de compozitie, urmeaza merele calite si deasupra cealalta jumatate de compozitie. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si o coacem circa 35 -40 de minute.

prajitura economica cu mere

Cand prajitura este frumos rumenita si a crescut bine o scoatem din cuptor, o pudram cu zahar pudra vanilat si o lasam sa se racoreasca. Se taie in bucati si se serveste cu drag. Aceasta este prajitura pe care mama ne-o facea foarte des in vremurile copilariei.

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajituri
blank
Dana Burlacu

Eu sunt Dana Burlacu, posesoarea Prajiturici si altele, ambassador Romania la Food Revolution Community, iubitoare de prajiturici si de mancare.

  1. blank
    Amira Rule says:

    Cea mai buna placinta cu mere care am mancat pina acum.Foarte simplu de facut si are un succes enorm in familia mea si a prietenilor.De fiecare data trag o fuga pe pagina dumneavoastra ca sa ma asigur ca o fac la fel.Cu toate ca am scris reteta…imi place mai mult sa vin aici sa o vad 🙂 Multumesc mult ca ati postat o asa reteta buna ♥

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *