Prajitura “Televizor”

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

 

Prajitura Televizor e oarecum legendara, toata lumea o cunoaste din vremea copilariei, este adorata si ceruta. N-as spune ca se face face foarte usor dar nici greu nu e. Ce-i drept necesita un pic de migaleala si timp dar rezultatul e unul pe masura. Prajitura e delicioasa iar cantitatea e generoasa…adica ajunge si pentru prieteni sau vecini.

Ingrediente:

Blat maro (2 foi)

-         2 oua

-         2 linguri de cacao

-         14 linguri zahar

-         14 linguri de ulei

-         14 linguri lapte

-         20 linguri de faina

-         1 lingura rasa de bicarbonat de sodiu stins cu otet sau lamaie

Blat galben

-         4 oua

-         4 linguri de zahar

-         4 linguri de faina

 Crema

-         700ml lapte

-         100g zahar

-         1 plic de praf de budinca de vanile

-         3 linguri faina

-         200g unt

-         1 lingurita esenta de vanilie

Glazura

-         150 g ciocolata

-         4-5 linguri de lapte

-         1 lingura ulei

Mod de preparare:

Pentru blatul maro amestecam ingredientele in ordinea data si din compozitia rezultata vom coace 2 foi, intr-o tava tapetata cu hartie . Temperatura cuptorului va fi de 180 grade preincalzit.

 

Pentru blatul galben facem un pandispan din ingredientele mentionate, adica batem bine ouale cu zaharul, adaugand apoi usor faina.

Pentru crema desfacem faina, praful de budinca cu laptele rece. De regula e bine de folosit un tel pentru a preintampina aparitia cocoloaselor . Adaugam zaharul, vanilia si restul de lapte. Punem totul la foc potrivit si amestecam pana compozitia se leaga . Se da la rece apoi se mixeaza impreuna cu untul aflat la temperatura camerei.

Avem deci trei foi si crema. Incepem sa le asamblam asa: o foaie maro, jumatate din crema, foaia de pandispan, cealalata jumatate de crema, foaia maro.

Peste ultima foaie punem glazura. Adica topim la bain marie ciocolata cu laptele si uleiul. Cand devine fluida o turnam peste prajitura si o intindem cu o spatula sau un cutit. Prajitura trebuie neaparat sa stea peste noapte la rece. Dimineata se va taia perfect!!!

Cam atat. Spor la prajiturit!

Share and Enjoy

Pinterest

Lasa un reply.

Poti sa folosest urmatoarele taguri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>