Ador acest fel de cartofi la cuptor. Reteta asta am vazut-o acu ceva ani la televizor si de atunci o fac destul de des. Cartofii astia ma salveaza de la cartofii prajiti pe care si-i doresc cateodata copiii mei. Initial le spuneam cartofi frantuzesti dar apoi am vazut ca reteta acestora e un pic altfel. In concluzie ii voi numi cartofi la cuptor.

Mancarurile la cuptor au o savoare aparte asa ca va invit la masa.

Ingrediente:

–         1kg cartofi

–         50 ml ulei

–         100g smantana

–         sare, piper

–         oregano

–          100g cascaval (sau branza preferata)

Mod de preparare:

   Cartofii curatati si spalati se taie in rondele nu prea groase. Intr-o tava cu hartie de copt sau intr-un vas yena mai mare se pun rondelele de cartofi.

Peste acestea se toarna uleiul, sarea si smanatana. Cu mana amestecam rondelele astfel incat toate ingredientele sa se distribuie uniform.  Tot cu mana nivelam cartofii in tava in asa fel incat sa fie distribuiti uniform.

Deasupra cartofilor presaram cascavalul ras, piper si oregano cu generozitate. Oregano le la un gust aparte, il ador.

Tava se da la cuptorul incins la 190 de grade pentru cel putin 40 de minute. Cand cartofii sunt rumeniti inseamna ca sunt gata.

Ei pot fi folositi ca garnitura  dar consumati si asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *