Azi am facut o repetitie pentru Craciun  …da, pentru ca se apropie. Probabil ati auzit ca Dr. Oetker  intampina aceasta sarbatoare cu o saniuta plina de daruri.

Tortul meu de Craciun necesita un pic de timp dar ,un asemenea  eveniment merita rabdarea noastra. In rest nimic nu-i complicat.

Ingrediente blat:

–         6 oua

–         250 g zahar

–         200 g de unt

–         300g de faina

–         50g cacao

–         1 praf de copt

–         1 praf sare

Ingrediente crema:

–         500 ml frisca (smantana )

–         100g nuci usor rumenite

–         100g visine din dulceata

–         150 g zahar vanilinat

 Decor:

–         200g martipan

Mod de preparare:

  Blatul: Ouale se mixeaza cu zaharul si praful de sare pana cresc bine in volum si devin albicioase. Peste acestea se adauga untul topit si racit iar apoi faina, cacaoa si praful de copt cernute. Intr-o tava de tort cu diametrul de 26 cm si tapetata cu hartie de copt turnam compozitia obtinuta. Tava se da la cuptor, acesta fiind preincalzit la 180 de grade. Va sta acolo cam 30 de minute.

Blatul astfel obtinut se poate taia in 2-3 foi, asta dupa ce s-a racit, eu am taiat in 2 foi.

   Crema se face foarte usor. Daca va place frisca naturala mixati smantana cu zaharul vanilinat pana obtineti o consistenta cremoasa daca nu, folositi frisca vegetala fara a o mai amesteca cu zahar. Din frisca obtinuta luati cam un sfert si punti-o in alt vas pentru ca vom avea nevoie la ornat. In frisca se vor incorpora nucile rumenite si maruntite precum si boabele de visine. Gustul acrisor al visinei cu nuca rumenita vor face ca acesta crema sa fie delicioasa.

Asamblarea: Punem o foaie de tort , adaugam crema si iar foaie. Peste siropul ramas de la dulceata de visine am turnat o ceasca de apa si siropul ortinut l-am folosit la insiroparea foilor.  Peste ultima foaie intindem frisca ca sa faca priza buna cu martipanul.

Martipanul il framantam putin iar apoi, pe o folie de plastic presarata cu zahar pudra il intindem cu sucitorul in asa fel incat sa ne iasa o forma numai buna pentru tortul nostru. Aplicam martipanul pe tort si il fixam usor cu mana. Partile inestetice de la baza se indeparteaza cu un cutitas.

De acum incepe decoratul….fiecare dupa imaginatia lui. Eu am vrut sa simbolizez un glob , atat de prezent  in acesta perioada.

Tortul este gata!  Globul dulce va face multa lume fericita asta pentru ca vor manca multi din el.

Spor la prajiturit dragilor.

Dr. Oetker împarte deja darurile de Crăciun, pentru că Iarna asta, Moșul stă mai mult!

Iarna aceasta, Moșul și-a prelungit prezența și oferă cadouri începând cu 15 octombrie și până pe 31 ianuarie! Tot ce trebuie să faci tu este să prăjiturești.

Dr. Oetker dă startul campaniei Iarna asta, Moșul stă mai mult! Cumperi 5 ingrediente pentru prăjituri de la Dr. Oetker, te înscrii în promoție cu numărul bonului fiscal, prin SMS la 1860* sau online pe www.oetker.ro.

Cadourile sunt diverse și pe gustul tuturor: 3 excursii lunare în Bucovina, 100 de mixere de mână, 100 de aparate de fotografiat, 100 de seturi de enciclopedii, și, Marele Premiu, o mașină Volkwagen Tiguan!

Vă invităm și pe site-ul www.oetker.ro, secțiunea Promoții, unde găsești o lume de gusturi și culori: rețete creative pentru Crăciun, tips&tricks pentru un prăjiturit ușor, ingrediente ispititoare, pe care să le folosești și tu în prăjiturile pe care le oferi celor dragi.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *