Supa crema de dovleac

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

Intr-o zi de vineri  ploioasa si rece numai bine merge o supa crema de dovleac. E plina de vitamine, are gust bun sit e pune rapid pe picioare.

  Ingrediente:

–         1 dovleac mic

–         2 morcovi

–         1 praz

–         1 rosie

–         1/2 telina

–         2-3 linguri de ulei

–         Sare, piper

Mod de preparare:

 Dovleacul se spala, se sterge cu un prosop de hartie iar apoi se taie felii. Intr-o tava punem feliile de dovleac si le dam la cuptor pentru copt, la foc potrivit vreo 20 de minute.

Intr-o oala punem 2 l de apa, morcovii si telina taiate bucati , sarea si dam la fiert. Prazul il calim putin si-l vom adauga dupa ce legumele au fiert cam 15 minute. Se adauga apoi rosia si dovleacul copt (dupa ce s-a indepartat coaja).

Toate vor fierbe la foc molcom inca 15 minute. Toata compozitia se mixeaza si se adauga sare si piper dupa gust.

Supa de dovleac se serveste fierbinte dupa ce adaugam cateva picaturi de ulei sau chiar smantana daca nu postim.

E atat de simpla dar savuroasa. Pofta buna.

Share and Enjoy

Pinterest

Lasa un reply.

Poti sa folosest urmatoarele taguri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>