Gogosile sunt preferate de copii dar si de cei mai mari. Chiar daca sunt pline de calorii, eu zic ca merg de minune cu o cana de lapte caldut, mai ales acum pe timp de iarna cand avem nevoie de mai multa energie. De data asta ne-am rasfatat si cu o glazura de ciocolata.

Ingrediente:

–         500g faina

–         1 ou

–         1 lingura unt gras au untura

–         2-3 linguri de zahar

–         1 plic zahar vanilat

–         250 ml lapte batut + 50ml apa calduta

–         25 grame de drojdie (sau un pliculet drojdie uscata)

–         1 varf de sare

Glazura:

–         200g ciocolata

–         1 lingura de unt

–         2-3 linguri de lapte

–         bombonele

+500ml ulei pt. prajit

Mod de preparare:

 Faina se cerne intr-un bol mai mare. Drojdia dizolvata cu putina apa calduta se toarna peste faina. Se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat , ce   trebuie sa iasa ceva mai moale decat la paine. Dupa ce il framantam vreo 10 minute acoperim aluatul cu un prosop curat si lasam intr-un loc caldut la crescut cel putin 30 de minute. Cu ajutorul unui sucitor intindem aluatul si il decupam dupa preferinte.

 

gogosi

 

Punem uleiul la incins si prajim gogosile cu grija sa nu ramana crude. Focul trebuie sa fie mediu , altfel exista riscul ca ele sa para coapte dar in interior sa ramana crude . Gogosile se scot pe servetele de hartie ca sa absoarba uleiul. Daca nu le vreti glazurate le puteti da prin zahar pudra.

 

Cand  s-au racorit bine ele vor fi glazurate. Ciocolata se topeste la bain marie impreuna cu untul si laptele. Inmuiem fiecare gogoasa astfel incat sa cuprinda doar partea superioara. Le asezam frumos pe un platou si le presaram bombonele.

 

gogosi glazurate.3jpg

 

Gogosile sunt gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *