C

Cus-cus (cous-cous) cu varza de Bruxelles

cuscus.2jpg

Sa nu radeti, dar e prima data cand fac cus-cus sau cous-cous. Ma declar multumita iar ai mei bucurosi de o cina delicioasa. Daca va grabiti  s-ar putea ca aceasta alegere sa fie potrivita, daca sunteti vegetarieni ar putea fi o alternativa si daca vreti sa vedeti cum e…la treaba!!!

Ingrediente 4 persoane:

–         250g cus-cus

–         500g varza de Bruxelles congelata sau proaspata

–         2-3 catei de usturoi

–         ghimbir radacina ( cam 2-3 cm)

–         sare

–         piper

–         3 linguri ulei

Mod de preparare:

  Intr-o oala punem 2 l cu apa si sare la fiert. Cand aceasta da in clocot turnam varza congelata si o lasam sa dea cateva clocote. Nu o  fierbem deoarece vrem sa fie crocanta. O scoatem cu paleta si o o trecem printr-un jet de apa rece. Trebuie sa-i taiem cotoarele si eventual le injumatatim.

varza de Bruxelles

Preparam cus-cusul conform indicatiilor de pe pachet. Zic asta pentru ca exista mai multe modalitati si nu vreau sa derutez pe nimeni . Eu l-am fiert cateva minute si l-am scurs bine.

cuscus

Punem o tigaie cu 3 linguri de ulei pe foc si pentru cateva minute (max 3) calim ghimbirul , usturoiul si varza de Bruxelles.

ingrediente

Ultima operatie este sa amestecam cus-cusul cu legumele si sa potrivim de sare si piper.

varza de Bruxelles2

Acest fel il putem servi ca atare ,dar ca si garnitura.

cuscus.3jpg

Pofta buna!

 

CategoriesMancaruri Paste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *