P

Prajitura rasturnata cu mere, merisoare si nuca

tarta cu mere5

Cand vreau sa fac ceva rapid , varianta “ceva cu mere” merge de fiecare data. De data asta a fost o prajitura rasturnata cu mere. Ca sa-i  dau o nota mai tinereasca am adaugat niste merisoare uscate si nuca crocanta. Uite asa m-am ales cu un desert bun si sanatos.

Ingrediente:

–         4-5 mere

–         3 oua

–         4 linguri zahar

–         4 linguri faina

–         50g unt

–         1 mana de nuci

–         1 mana de merisoare uscate

–         1/2 lingurita de ghimbir praf

–         4-5 tablete de ciocolata (optional)

Mod de preparare:

  Prima data pornim cuptorul la 180 de grade sa se incalzeasca. Ungem o forma de tarta (diametrul 26cm, sau ce aveti la indemana) cu unt , dupa care asezam felii de mar. Bineinteles ca merele le spalam ,le stergem si le cojim. Peste mere imprastiem o lingura de zahar,ghimbirul, nuca, merisoarele si cateva bucatele de unt.

Prajitura rasturnata cu mere

Punem merele la cuptor pt. 10-15 minute, atat cat sa se inmoaie numai un pic.

In timpul asta batem ouale cu zaharul si un praf de sare pana capata o culoare albicioasa si creste in volum. Adaugam faina si mestecam usor cu o paleta.

Prajitura rasturnata cu mere2

Cand merele s-au inmuiat turnam compozitia si dam iar la cuptor pentru cca. 15 minute…pana cand se rumeneste usor.

Prajitura rasturnata cu mere.3jpg

Atunci cand e gata, prajitura se scoate din cuptor si se lasa la racorit. Cand e rece o pudram cu zahar vanilat sau o stropim cu putina ciocolata topita. Ai mei copiii m-au convins ca un pic de ciocolata nu strica .

tarta cu mere 7

Mai simplu de atat nu se poate, iar despre gust…o nebunie: mar copt, ghimbirul parfumat si piscaret, merisoarele acrisoare, nuca crocanta..!

tarta cu mere4

Spor la prajiturit!!!

CategoriesPrajiturici Tarte
  1. Rita says:

    Excelenta prajiturica. Imi plac foarte mult prajiturile rasturnate. Pregatirea merge repede si fructele le dau o aroma minunata. O sa incerc si eu combinatia ta. Pupic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *