Cornulete de post cu bors

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

cornulete de post 7

Azi nu avem timp de povesti, este frumos si sunt o multime de treburi de facut.

Reteta e foarte simpla si recunosc ca am facut-o pentru prima data. Cornuletele de post cu bors sunt atat de fragede ca nu-mi vine sa cred. Pe scurt , totul se face rapid, fara pretentii cu un rezultat ….fraged si delicios.

Ingrediente pt.2 tavi

-         150ml ulei

-         100ml bors

-         25g drojdie

-         350-400g faina

-         un praf sare

-         1lingura coaja de lamaie rasa, vanilie sau apa de trandafiri

-         rahat sau magiun pt. umplutura

-         zahar pudra pt. pudrat

Mod de preparare:

Amestecam uleiul cu borsul, praful de sare, mirodeniile  si drojdia dizolvata cu un strop de apa calda. La sfarsit adaugam faina si obtinem un aluat un pic uleios si potrivit de tare.

Lasam aluatul la dospit cca. 30 de minute.

cornulete de post1

Pe o planseta de lemn presarata cu faina intindem aluatul si taiem triunghiuri nu foarte mari. La baza triunghiului punem umplutura si rulam formand cornuletul.

cornulete de post

Ele se vor coace in cuptorul preincalzit la 180grade, timp de 20-25min.

cornulete de post.3jpg

Cat sunt fierbinti se tavalesc bine in zahar pudra.

cornulete de post4

Spor la prajiturit!

 

cornulete de post2cornulete de post5

Share and Enjoy

Pinterest

29 comenteaza catre Cornulete de post cu bors

  • Alina Vicu  spune:

    De nerefuzat bunaciunile astea de cornulete!

  • Cristina  spune:

    Eu nu aveam in familie o reteta de post, asa ca o voi face pe a ta… mi-ai facut o pofta…

  • Alexandra  spune:

    Ce poze faine ! Bunica mea facea ceva asemanator cand eram copii mmmm. ..
    Cred ca au fost tare bune! Pup

  • carmen  spune:

    Draga Dana arata splendid cornuletele!Eu as incerca dar nu am bors :( .. ar putea fi inlocuit borsul cu altceva , vin alb de ex?

  • neagu  spune:

    iti lasa apa in gura…o sa incerc sa le prepar doar ca imi lipseste BORSUL se poate inlocuicu altceva

  • carmen  spune:

    Azi am incercat reteta , am folosit vin alb si au iesit foarte bune!

  • elena  spune:

    le-am facut de multe ori,sunt preferatele sotului meu,sunt buuuuune!cateodata eu pun si un pic de nuca macinata fin in aluat…f bun!

  • cornelia  spune:

    cred ca bune ar fi si facute cu indulcitor si ceva gem de prune fara zahar,faina integrala,si nu vor avea multe calorii.O sa incerc

  • Laura  spune:

    Imi spuneti si mie va Rog frumos ce où ala bors ? Ceva supa sau concentrat ? Din ce se face si cum ?

  • petronela  spune:

    abia astept sa incerc reteta ta ,,,chiar ma gandeam sa fac niste cornulete in zilele ce urmeaza ….imi plac foarte mult si sunt si foarte usoare de facut

  • Violeta  spune:

    acum ma pregatesc sa le fac si eu mersi pt reteta

  • Andreea  spune:

    Dana, am facut si eu cornuletele si au fost tare bune. Multumesc pentru reteta! :)

    • Dana  spune:

      Cu placere!
      Andreea ma bucur ca ti-au placut.

  • prajituricisialtedulciuri  spune:

    Ai mei n-au refuzat ….le-au topit :)

  • neagu  spune:

    daca aluatul e potrivit de tare ce rost are drojdia?

  • prajituricisialtedulciuri  spune:

    O recomand din suflet. Initial cand am facut aluatul m-am gandit ca nu o sa iasa mare lucru….dar rezultatul a fost surprinzator!
    Sa-mi spui daca v-au placut !

  • prajituricisialtedulciuri  spune:

    Cred ca reteta e foarte veche, eu am gasit-o la o matusa si am zis sa incerc!
    Va pup si eu!

  • prajituricisialtedulciuri  spune:

    Cred ca vinul alb ar fi interesant!!!
    Vreau sa stiu si eu daca au fost bune cornuletele.

  • prajituricisialtedulciuri  spune:

    Buna, cineva a venit cu ideea de a inlocui borsul cu vin alb si cred ca se potriveste !
    Eu zic sa incerci si apoi sa ne zici daca ti-au placut.

  • prajituricisialtedulciuri  spune:

    Deci putem breveta reteta :) !
    Merci de pont Carmen.

  • prajituricisialtedulciuri  spune:

    Elena si mie imi plac cu nuca! Mama ce as mai manca :) !

  • prajituricisialtedulciuri  spune:

    Cornuletele nu au zahar in compozitie, asa ca cel pentru pudrat nu este atat de mult.
    Cei drept si cu magiun sunt delicioase.

  • prajituricisialtedulciuri  spune:

    Drojdia are rol de crestere,fara ea cornuletele nu ar fi asa fragede.

  • neagu  spune:

    nu sant Absolut convinsa ca drojdia le face asa fragede,evident le face sa creasca …..

  • prajituricisialtedulciuri  spune:

    Laura borșul este o zeamă acră preparată din tărâțe de grâu sau de secară fermentate în apă. Se gaseste prin piete dar si in magazine ambalat in sticle sau pungi.
    Nu cumva sa folosesti concentrate din alea gen bors magic :)…ca nu se potrivesc si mai sunt si pline de glutamat.
    Am sa postez intr-o zi cum se face borsul in casa!

  • prajituricisialtedulciuri  spune:

    Ma bucur Petronela. Sunt foarte fragede si bune.
    Trebuie sa-ti placa :).

  • petronela  spune:

    multumim pt retetele tale ……asteptam si altele

  • prajituricisialtedulciuri  spune:

    Petronela si eu iti multumesc ca ma vizitezi!
    O sa fie si alte retete :) , maine ceva special pentru Craciun.

  • prajituricisialtedulciuri  spune:

    Violeta cu placere!

Lasa un reply.

Poti sa folosest urmatoarele taguri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>