Cornulete de post cu bors

  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • Pinterest
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Email
  • RSS

cornulete de post 7

Azi nu avem timp de povesti, este frumos si sunt o multime de treburi de facut.

Reteta e foarte simpla si recunosc ca am facut-o pentru prima data. Cornuletele de post cu bors sunt atat de fragede ca nu-mi vine sa cred. Pe scurt , totul se face rapid, fara pretentii cu un rezultat ….fraged si delicios.

Ingrediente pt.2 tavi

–         150ml ulei

–         100ml bors

–         25g drojdie

–         350-400g faina

–         un praf sare

–         1lingura coaja de lamaie rasa, vanilie sau apa de trandafiri

–         rahat sau magiun pt. umplutura

–         zahar pudra pt. pudrat

Mod de preparare:

Amestecam uleiul cu borsul, praful de sare, mirodeniile  si drojdia dizolvata cu un strop de apa calda. La sfarsit adaugam faina si obtinem un aluat un pic uleios si potrivit de tare.

Lasam aluatul la dospit cca. 30 de minute.

cornulete de post1

Pe o planseta de lemn presarata cu faina intindem aluatul si taiem triunghiuri nu foarte mari. La baza triunghiului punem umplutura si rulam formand cornuletul.

cornulete de post

Ele se vor coace in cuptorul preincalzit la 180grade, timp de 20-25min.

cornulete de post.3jpg

Cat sunt fierbinti se tavalesc bine in zahar pudra.

cornulete de post4

Spor la prajiturit!

 

cornulete de post2cornulete de post5

Share and Enjoy

Pinterest

35 comenteaza catre Cornulete de post cu bors

  • Alina Vicu  spune:

    De nerefuzat bunaciunile astea de cornulete!

  • Cristina  spune:

    Eu nu aveam in familie o reteta de post, asa ca o voi face pe a ta… mi-ai facut o pofta…

  • Alexandra  spune:

    Ce poze faine ! Bunica mea facea ceva asemanator cand eram copii mmmm. ..
    Cred ca au fost tare bune! Pup

  • carmen  spune:

    Draga Dana arata splendid cornuletele!Eu as incerca dar nu am bors 🙁 .. ar putea fi inlocuit borsul cu altceva , vin alb de ex?

  • neagu  spune:

    iti lasa apa in gura…o sa incerc sa le prepar doar ca imi lipseste BORSUL se poate inlocuicu altceva

  • carmen  spune:

    Azi am incercat reteta , am folosit vin alb si au iesit foarte bune!

  • elena  spune:

    le-am facut de multe ori,sunt preferatele sotului meu,sunt buuuuune!cateodata eu pun si un pic de nuca macinata fin in aluat…f bun!

  • cornelia  spune:

    cred ca bune ar fi si facute cu indulcitor si ceva gem de prune fara zahar,faina integrala,si nu vor avea multe calorii.O sa incerc

  • Laura  spune:

    Imi spuneti si mie va Rog frumos ce où ala bors ? Ceva supa sau concentrat ? Din ce se face si cum ?

  • petronela  spune:

    abia astept sa incerc reteta ta ,,,chiar ma gandeam sa fac niste cornulete in zilele ce urmeaza ….imi plac foarte mult si sunt si foarte usoare de facut

  • Violeta  spune:

    acum ma pregatesc sa le fac si eu mersi pt reteta

  • Andreea  spune:

    Dana, am facut si eu cornuletele si au fost tare bune. Multumesc pentru reteta! 🙂

    • Dana  spune:

      Cu placere!
      Andreea ma bucur ca ti-au placut.

  • coca.c  spune:

    cu ce pot inlocui borsul ca aici(FRANTA)unde sint eu nu se cunoaste-merci pentru raspuns

    • Dana  spune:

      Cred ca un pahar de vin alb ar fi un bun inlocuitor!

  • maria  spune:

    Sunt delicioase,cele mai grozave cornulete! Usor si rapid de facut,nu are ce sa nu iasa.Multumim pt reteta!!!!!!!!!Va pupicesc!

    • Dana  spune:

      Ma bucur sa va fiu de folos. Sigur va vor placea!

  • Daniela  spune:

    Foarte bune! Multumim pentru reteta!!!!

    • Dana  spune:

      Cu mult drag Daniela!
      Te mai astept si la alte retete.

Lasa un reply.

Poti sa folosest urmatoarele taguri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>