Stiati ca se poate prepara acasa otet de trandafiri?

Trandafirul pentru dulceata (Rosa Damascena) infloreste o perioada destul de scurta din an (mai -iunie) , dar ne putem bucura de toate petalele lui

Florile de trandafir m-au innebunit vara asta si le-am transformat in dulceata, serbet, sirop, adica nu am lasat sa se piarda nici o petala. Acum a venit randul otetului de trandafiri, o minune ce poate fi folosit atat in bucatarie cat si cu scop terapeutic (reduce febra  si indeparteaza raceala, inlatura durerile de cap si mentine o piele ferma).

otet de trandafiri3

Preparare pas cu pas- otet de trandafiri

Ingrediente :

–         250g petale de trandafiri

–         1 l de otet de vin alb de 9 grade

Mod de preparare otet de trandafiri:

Petalele de trandafir (fara a fi spalate) se pun intr-un borcan de 1l. Deasupra se toarna otetul de vin. Borcanul se inchide si se pune la macerat intr-un loc intunecos timp de 2 saptamani.

Dupa 2 saptamani se strecoara bine si otetul format se pune un sticlute ce se tin la loc racoros si intunecat.

Otetul de trandafiri astfel obtinut se poate folosi timp de un an la salate, sosuri, baituri sau in scopuri medicale. Are un gust si miros placut, iar culoarea este rozalie.

Urmeaza otetul de zmeura, alta delicatesa pe care mi-o doresc in bucatarie

Asa-i ca-i simplu ? Cate putem face in bucataria noastra daca ne organizam putin.

Spor la treburi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *