T

Tarta cu crema de lamaie si bezea

Tarta cu crema de lamaie si bezea

Imi asum toate criticile pentru inconsecventa testarii retetelor din “ Carte Regala de Bucate”. Dar uite ca am reusit sa fac o reteta foarte tentanta : tarta cu crema de lamaie si bezea numita “Simeon II”.

Reteta asta vine direct de la Regele Simeon II si Regina Margarita ai bulgarilor. O cina de Paste, luata la resedinta de la Madrid  a regelui Simeon, a facut ca desertul cu pricina sa fie foarte apreciat . Atunci  Principele Radu a hotarat ca tarta sa fie servita la dineul jubileului sau de 50 de ani si tot el a botezat-o “Simeon II”.

Aceasta minunata tarta am facut-o pentru o invitatie speciala la Sunday Lanch ,tocmai in Italia. Diana m-a invitat, virtual bineinteles si eu am acceptat cu mare bucurie vizita la casuta ei disturbinglydelicious.ro/

Tarta nu se face greu, mai greu mi-a fost sa gasesc lapte condensat dar intr-un sfarsit am gasit la Auchan!

Preparare pas cu pas tarta cu crema de lamaie si bezea

Ingrediente

Blatul :

–         250 g biscuiti Petit Beurre

–         125 g unt la temperatura camerei

Umplutura:

–         4 galbenusuri de ou

–         400ml lapte condensate

–         200ml zeama de lamaie

Bezeaua:

–         4 albusuri de ou

–         200g de zahar tos

Mod de preparare:

Blatul: Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul la temperature camerei. Pe fundul unuei tavi detasabile intindeti blatul, apoi presati-l cu ajutorul unei linguri pentru a-l face compact.

Tarta cu lamaie8

Crema: Galbenusurile se bat, apoi se adauga laptele condensat si zeama de lamaie. Se amesteca pana se obtine o crema omogena. Crema se toarna deasupra blatului de biscuiti.

tarta cu lamaie5

Bezeaua: Albusurile se bat spuma si se adauga zaharul  putin cate putin, pana se dizolva complet. Aceasta compozitie se pune intr-un  pos cu margine zimtata (daca aveti, eu nu l-am gasit pe al meu) si se pune peste blat, acoperind-o apoi cu spuma de bezea.

Tarta astfel aranjata se introduce in cuptor la 180 de grade timp de 35 de minute, pana cand bezeaua prinde o culoare aurie. Eu am lasat 15 minute la 180 de grade apoi  la 150 de grade inca  25 de minute. Am inchis cuptorul si am mai lasat tarta acolo inca vreo 15 minute (asa bezeaua se intareste fain).

Tarta Simeon II se lasa putin la racit si poate fi consumata calduta sau rece.

Tarta cu crema de lamaie si bezea

Combinatia e uimitoare: lamaie, bezea si blatul usor , toate te ametesc intr-un mod placut.   E un pic cam dulce, in rest e un desert elegant si potrivit pentru vara.

Pentru inspiratie va las si reteta de tarta cu cardamom.

Spor  la prajiturit!

Tarta cu crema de lamaie si bezea

  1. blank
    andrada says:

    Va rog sa imi spuneti ce fel de lapte condensat sa folosesc. eu am aici de 2 tipuri: unul ffffffffff dulce si f gros si altul special de pus in cafea.

  2. blank
    andrada says:

    Am facut-o! A iesit absolut minunata! Nu mai facusem niciodata prjituri cu bezea, dar asta a iesit atat de bine, incat am capatat multa incredere in mine si o sa incerc si alte prajituri complicate 🙂 In prima zi am mancat-o inca calduta si biscuitii se cam sfaramau….dar a doua zi…..dupa ce a stat in frigider…..mmmmmmmm…..perfecta!!!
    Multumesc f mult ptr reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *