P

Paste cu cerneala de sepia si fructe de mare

 

Este pentru prima oara cand manac paste cu cerneala de sepia iar alaturarea lor cu fructele de mare, usturoi,unt, lamaie este perfecta. Totul a inceput la Budapesta cand Carmen mi-a facut pofta si…ne-a dus si la sursa ca sa zic asa. Le-am luat si cam asta a iesit! Trebuie sa repet experienta. Sper ca nu va sperie culoarea neagra.

Ingrediente:

–         400g paste cu cerneala de sepia

–         300g de fructe de mare congelate (sau proaspete, cu atat mai bine)

–         5-6 catei de usturoi

–         1 lingura unt

–         1 lingura ulei

–         1/2  lamaie

–         sare, piper

Mod de preparare:

Intr-o oala suficient de mare punem 4l de apa si o lingurita de sare la fiert. Cand apa da in clocot adaugam pastele si le lasam la fiert atat cat scrie pe pachet.

Intr-o tigaie punem untul si uleiul iar cand acestea s-au incins adaugam usturoiul taiat feliute. Mestecam de cateva ori (nu-l lasam sa se rumeneasca) si punem fructele de mare ( pe care eu le-am dezghetat si scurs bine de apa).

 

paste cu sepia2

 

Lasam cateva minute iar la sfarsit adaugam zeama de lamaie. Combinatia asta e delicioasa iar in bucatarie va mirosi bine tare. Am uitat sa va spun sa puneti vinul alb la rece.

Scurgem bine pastele si adaugam fructele de mare. Adaugam daca este nevoie sare si piper.

Le asezam in farfurii calde (daca se poate) si le servim imediat alaturi de vinul parfumat si rece.

 

 

Pofta buna….iar mi s-a facut pofta.

 

  1. Margot says:

    Eu ador pastele al nero di sepia si mi se pare ca merg bine cu orice le ofera contrast in culoare: creveti rozalii, mozarella, rosii cherry, chiar si pesto verde, sunt grozave! Si la fel de mult imi place sa ma joc si cu orezul negru 😉

    N-am mai facut de mult spaghetti al nero di sepia, poate imi fac timp zilele astea, ca tot sarbatoresc bucataria italiana pe blog luna asta 😉

  2. Damico Magdalena says:

    Este buna dar reteta mea este un pic diferita,am invatat-o de la sotul meu care este sicilian.Deci noi o preparam cu sepie proaspata pe care o curatam avind grija sa scoatem intreaga punguta cu cerneala.Se portioneaza sepia in bucati potrivite,se taie marnt o ceapa,se prajeste putin in ulei de masline si se adauga bucatile de sepie si se stinge cu un paharel de vin alb.Se lasa sa fiarba la foc mic cam jumatate de ora pina cind sepia este fiarta.Se adauga 400-500 ml sos de rosii,sare ,piper,1 ligurita zahar iar cind sosul este aproape gata se adauga punguta cu cerneala desfacuta si se amesteca bine.Se fierb spaghetele in apa cu sare,se scurg si se condimenteaza cu sosul astfel preparat.Pofta buna si numai bine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *