Rosii la borcan pentru iarna

Am tot cautam o reteta de rosii la borcan pentru iarna. Asa am descoperit cea mai rapida metoda de a conserva rosiile si vreau sa  impartasesc cu voi.  Reteta ii apartine Brandusei si blogului ei minunat http://www.retetedesuflet.ro/.  Cum am citit reteta ei mi-am dat seama ca asta e ce cautam, adica reteta perfecta pentru cei care doresc retete simple si rapide.

Asa ca, dupa ce am pus pungute de rosii la congelator, am facut suc de rosii si ketchup am trecut la rosii la borcan, ultra rapid si simplu.

Preparare pas cu pas rosii la borcan pentru iarna

Ingrediente pt. 10 borcane de 400g

–         3kg rosii coapte bine

–         20 catei de usturoi

–         10 crengute busuioc

Mod de preparare:

Rosiile se spala si se taie felii.

Se curata usturoiul si busuiocul se trece printr-un jet de apa.

Asezam feliile de rosii in borcane, apasand cu o lingura pentru a nu ramane  spatii goale. Deasupra punem cate doi catei de usturoi in fiecare borcan si cate o ramurica de busuioc. Inchidem bine borcanele. Nu adaugam sare, ulei etc.

Rosii la borcan pentru iarna

Intr-o oala inalta pe fundul careia punem niste carpe sau ziare, asezam borcanele si punem apa atat cat sa le acopere bine . Apa trebuie sa treaca de capacul borcanului cu cel putin un centimetru.

Rosii la borcan pentru iarna

Punem oala la foc si cand incepe sa fiarba dam focul la mic si lasam sa fiarba 60 de minute. Lasam borcanele in oala pana se racesc, apoi le stergem bine si le punem in camara racoroasa.

Eu am desfacut unul sa vad cum a iesit. Sunt super incantata de gustul discret ai busuiocului imprimat in rosii. Le-am blenduit un pic cu usturoiul alaturi si am facut un sos rapid.

Cu siguranta o sa fiti incantati daca puneti aceste rosii la borcan pentru iarna.

Spor la treaba ca iarna e lunga!

  1. blank
    Asterisc says:

    Sau poti aseza borcanele pe o tava si introduce la cuptor ul ce il aprinzi atunci. De cand apar primele bule de fierbere, mai lasi 20 minute apoi le scoti din cuptor sau stingi cuptorul si le lasi pana a doua zi.

    1. blank
      Jus Boss says:

      Nu-i adevarat ! Eu am pus in borcanele cu rosii , cu putin usturoi si au iesit extraordinar de gustoase. Au si un aspect deosebit mai ales cand tomatele sunt galbene sau portocalii…

  2. blank
    doru says:

    Apropos de varianta cu sterilizarea in cuptor, nu va sfatuiesc sa o aplicati deoarece se arde cauciucul de la garnitura capacului de borcan. Ar fi o varianta sa pui borcanele fara capac in cuptor iar capacele sa le fierbeti separat in apa. Dar daca Asterisc a facut asa si nu au fost probleme sa ne spuna si noua

      1. blank
        doru says:

        capacele sunt metalice dar au aplicat pe interior un cauciuc pt etansare. (nu e garnitura separata) Altfel, fara cauciuc, metal pe sticla nu s-ar etansa

  3. blank
    Claudia says:

    Ademenitoare si foarte utila aceasta reteta ! Combinatia usturoi – busuioc – rosii este una dintre preferatele mele deoarece da mult gust si insoteste cu succes o multime de gateli si mancaruri.

    1. blank
      Dana says:

      Laura eu nu curat pielita. In pielita stau multe vitamine :). Cand folosesc la sosuri pun rosiile la blender iar la mancare le las cu pielita.
      Rosiile cherry cred ca merg taiate in jumatate , asta pentru a ajuta la conservarea rapida. Intregi cred ca ar dura mai mult fierberea borcanelor.

  4. blank
    Germina Atamer says:

    Eu am făcut rețeta ta anul trecut și a fost minunată , am mâncat roșiile din borcan ca și cum ar fi fost culese proaspăt din grădină. ..este extraordinar de buna..bineînțeles ca voi face și anul acesta mult mai multe borcane…..

  5. blank
    Marioara says:

    Salutare. Imi puteti spune cine a incercatvreteta daca nu au fermentat borcanele? Ati avut borcane pana in primavara si nu au patit nimic?
    As vrea sa incerc aceasta reteta..pare minunata. Mc.

    1. blank
      Dana says:

      Eu am facut de mai multe ori si au stat foarte bine. Important este sa umpleti borcanele fara a lasa goluri de aer si sa le fierbeti asa cum scrie in reteta.
      Spor la treaba!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *