F

Fursecuri cu ciocolata ( Crinkles)

 

Stiu ca a trecut Craciunul dar un fursec bun il putem manca indiferent de anotimp.  Deoarece nu am reusit sa postez reteta asta in perioada sarbatorilor de iarna iata ca vin acum cu ea….ca tot se anunta zapada.

Ingrediente:

–         225g de ciocolata cu continut ridicat de cacao

–         2  oua

–         75 g unt

–         100 g zahar

–         250 g faina

–         1 lingurita praf copt

–         3 linguri zahar tos pentru glazurat

–         5 linguri zahar pudra pentru glazurat

–         1 varf de lingurita sare

Mod de preparare:

Ciocolata impreuna cu untul se topesc la bain marie dupa care se amesteca cu ouale mixate cu zahar.

Faina cernuta cu sarea si praful de copt se adauga peste prima compozitie . Toatul se amesteca foarte bine pana se obtine un aluat cremos ce va sta la frigider 3-4 ore.

 

 

Din aluat se fac niste bilute in palma, cam de dimensiunea unor nuci mici. Ele se dau prin zahar tos apoi prin zahar pudra din belsug.

Fursecurile se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se coc circa 10 minute la 170-180 de grade intr-un cuptor incalzit in prealabil.

Lasam fursecurile sa se raceasca in tava deoarece sunt fragile apoi le putem pastra in cutii metalice cel mult doua saptamani.

Aceste fursecuri cu ciocolata ( crinkles chocolate ) sunt delicioase si langa un pahar de lapte sunt binevenite.

Pentru diversificare mai aveti si o alta reteta de fursecuri cu ciocolata :http://prajituricisialtedulciuri.wordpress.com/2013/12/05/fursecuri-cu-ciocolata/

Spor la prajiturit!

 

 

Reteta de fata o gasiti si pe http://icook.to/ro/2014/01/20/fursecuri-cu-ciocolata/ .

  1. Margot says:

    Pentru mine, confit canard-ul este o emblema a Frantei si este incarcat de amintiri de doua ori: o data, pentru ca imi aminteste de timpul petrecut acolo, a doua oara, pentru ca este unul dintre primele preparate (daca nu chiar primul…) pe care le-am incercat la Bistro, pe vremea cand nu aveam habar despre bucatarie. Pentru mine, canardul confit este o bucurie. Ma bucur din suflet ca a fost si pentru tine si familia ta!

  2. Carmen says:

    Arata foarte apetisant !Imi plac descrierile tale. Sper sa incerc si reteta de confit curand cand voi cumpara rata aici:)!Numai bine si spor la prajiturit! pupici de la noi..

  3. Aurica says:

    a iesit super, si cred ca merita sa stai sa jumulesti o rata, asta pentru cine stie si a vazut si are rabdare, dar se merita, pentru ca alta e senzatia cand stii ca tu ai pregatit tot de la cap la coada, felicitari pentru reteta si efort 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *