C

Ciorba de hribi uscati

Ciorba de hribi

Hribii sunt printre ingredientele de baza a mancarurilor din Bucovina. Sunt atatea mancaruri cu hribi, galbiori…si tot felul de ciuperci incat iubitorii lor cu siguranta s-ar simti de minune intr-o bucatarie bucovineana.

Ciorba de hribi merge de minune pe vremea asta rece . Este gustoasa, hranitoare si plina de savoare.

Sa ne apucam de treaba daca vrem sa ne incalzim!

Ingrediente:

–         50g hribi uscati

–         1 ceapa

–         2 cartofi medii

–         2 morcovi potriviti

–         1/2 telina mica

–         1 legatura patrunjel

–         200ml smantana

–         3 linguri ulei

–         sare, piper

–         optional o cana bors sau acritura de la muraturi

Mod de preparare:

Hribii uscati se pun la inmuiat de cu seara sau cel putin cu 2-3 ore inainte de a face ciorba. Cand s-au inmuiat se arunca apa in care au stat , se adauga 1l de apa curata si se pun la foc mic la fiert.

 

Ciorba de hribi4

Legumele se curata si se taie cubulete. Ceapa se caleste in putin ulei.

Ciorba de hribi3

 

Intr-o oala punem legumele la fiert impreuna cu 1,5 l apa. Cand sunt aproape fierte adaugam ceapa calita, hribii fierti si taiati putin (daca sunt prea mari bucatile) dar si o parte din apa in care au fiert acestia, asta pentru gust.

 

Toate acestea se lasa sa fiarba impreuna cateva minute apoi se adauga sarea, smantana (ca nu se poate altfel in Bucovina) si daca ne place nitel mai acru mai aruncati in oala nitel bors sau acritura de la muraturi.  Inchideti focul si presarati patrunjelul verde dupa care lasati putin ciorba la odihnit.

 

 

 

Ciorba de hribi aduna tot gustul padurii si al Bucovinei de Nord la un loc. E minunata si sper ca veti incerca macar o data.

Si daca tot e vremea de incalzit cu supe si ciorbe va recomand  si o supa inedita

 

 

  1. Margot says:

    Pentru mine, confit canard-ul este o emblema a Frantei si este incarcat de amintiri de doua ori: o data, pentru ca imi aminteste de timpul petrecut acolo, a doua oara, pentru ca este unul dintre primele preparate (daca nu chiar primul…) pe care le-am incercat la Bistro, pe vremea cand nu aveam habar despre bucatarie. Pentru mine, canardul confit este o bucurie. Ma bucur din suflet ca a fost si pentru tine si familia ta!

  2. Carmen says:

    Arata foarte apetisant !Imi plac descrierile tale. Sper sa incerc si reteta de confit curand cand voi cumpara rata aici:)!Numai bine si spor la prajiturit! pupici de la noi..

  3. Aurica says:

    a iesit super, si cred ca merita sa stai sa jumulesti o rata, asta pentru cine stie si a vazut si are rabdare, dar se merita, pentru ca alta e senzatia cand stii ca tu ai pregatit tot de la cap la coada, felicitari pentru reteta si efort 😉

  4. Pingback:Bucataria lui Radu – Un blog culinar romanesc cu retete traditionale, retete internationale si inedite, blog cu imagini, recenzii, experiente si aventuri culinare in bucatarie si natura. Ciuciuleti cu smantana, usturoi si patrunjel. Bureti de roua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *