Iata ca a mai trecut un an si fiecare aniversare aduce un tort. Pentru ca sunt perioada in care experimentez portocalele rosii am indraznit sa creez un tort dupa gustul meu.

Iata ce a iesit.

Ingrediente:

Blat:

–         5 oua

–         175 g zahar

–         175 g faina

–         1 lingura lichior de portocale

–         1 lingurita coaja rasa de portocala

Crema:

–         250g mascarpone

–         400g smantana ( peste 30% grasime)

–         100g zahar

–         150 ml suc portocale rosii

–         10g gelatina maruntita

Décor:

–         200g ciocolata

–         75 ml lapte

–         2-3 portocale rosii

Mod de preparare:

Blatul:

Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza cel putin  15 minute. Cand compozitia si-a dublat volumul si a capatat o culare albicioasa inseamna ca e gata. Faina cernuta se adauga cate putin si se amesteca cu o paleta, cu miscari largi de sus in jos.

In cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade Celsius se coace pandispanul, intr-o tava cu diametrul de 24cm. Tava se tapeteaza cu hartie de copt.

Timpul de coacere este de 25-30 de minute. Atunci cand pandispanul este copt,  se scoate tava si se lasa la racit . Din el vom obtine 2 foi taindu-l pe orizontala.

Crema: 

Gelatina se pune la inmuiat conform instructiunilor de pe plic .

Smantana se mixeaza cu zaharul pana devine mai consistenta. Se adauga mascarpone si se mixeaza putin pentru omogenizare.  Cand acestea au fost bine incorporate  punem zeama de la portocalele rosii si gelatina (incalzita). Se amesteca incet cu o paleta.

 

 

Asamblam tortul in tava in care s-a copt. Asezam o foaie de tort, apoi toata crema si iar foaie. Dam tava la frigider pentru 2-3 ore.

Pentru glazura: topim ciocolata impreuna cu laptele, la bain marie. O turnam peste tort si adaugam rondele de portocale rosii.

Tortul este servit! Este un tort delicios cu un gust intens de portocala rosie, numai bun de incercat.

 

 

Spor la prajiturit.

CategoriesFără categorie
  1. blank
    Margot says:

    Pentru mine, confit canard-ul este o emblema a Frantei si este incarcat de amintiri de doua ori: o data, pentru ca imi aminteste de timpul petrecut acolo, a doua oara, pentru ca este unul dintre primele preparate (daca nu chiar primul…) pe care le-am incercat la Bistro, pe vremea cand nu aveam habar despre bucatarie. Pentru mine, canardul confit este o bucurie. Ma bucur din suflet ca a fost si pentru tine si familia ta!

  2. blank
    Carmen says:

    Arata foarte apetisant !Imi plac descrierile tale. Sper sa incerc si reteta de confit curand cand voi cumpara rata aici:)!Numai bine si spor la prajiturit! pupici de la noi..

  3. blank
    Aurica says:

    a iesit super, si cred ca merita sa stai sa jumulesti o rata, asta pentru cine stie si a vazut si are rabdare, dar se merita, pentru ca alta e senzatia cand stii ca tu ai pregatit tot de la cap la coada, felicitari pentru reteta si efort 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *