tarta cu visine2

Daca tot vine primavara eu zic sa scoatem visinele de pe la congelator si de la borcane si sa facem o tarta rapida. Dulce –acrisor este gustul ideal pentru  un desert ce se vrea si un simbol al Dragobetelui.

Ingrediente:

–         150g de unt rece

–         1 ou mare

–         200g faina

–         50g zahar pudra

–         sare

–         300g de visine

–         1 lingura amidon

–         zahar vanilat pentru pudrat

Mod de preparare:

Se cerne faina si zaharul pudra  apoi se adauga untul taiat in cuburi mici . Cu mainile se amesteca usor untul cu faina si zaharul pana se obtine un aluat sfaramicios .

Oul batut bine cu furculita se incorporeaza pana se obtine o bila de aluat. Nu framantati mult pentru ca se strica textura aluatului. Aceasta presara cu putina faina, se inveleste intr-o folie si se da la rece pentru o ora.

Dupa ce a stat la rece aluatul se lucreaza repede . Jumatate din aluat se intinde intr-o forma de tarta cu diametrul de 20 cm, iar din cealalta se decupeaza inimioare mici. Aluatul intins il intepam cu furculita.

tarta cu visine

Tava se da in cuptorul incalzit la 200 grade Celsius si se coace pana capata o culoare galbuie. Atunci se scoate din cuptor si se pun visinele scurse bine si amestecate cu o lingura de amidon.

tarta cu visine1

Deasupra se aseaza inimioarele din aluat si se da iarasi la cuptor pentru inca circa 25 de minute.

tarta cu visine3

Cand e usor rumenita tarta este gata . Se scoate din tava si se pudreaza cu zahar vanilat.

tarta cu visine4

Tarta cu visine este delicata si frageda, un desert fin si usor.

tarta cu visine5

Spor la prajiturit!

CategoriesPrajiturici Tarte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *