salata de bob2

Intr-o zi de post poti incropi rapid o salata care sa fie pe cat de gustoasa pe atat de hranitoare. Salatele de acest gen , adica cele satioase   trebuie sa contina proteine, acestea venind din leguminoase boabe.

Pentru azi am ales o salata cu bob. 

Din pacate bobul a fost cam uitat si nu prea se mai cultiva. Tin minte ca in copilarie mai in toate gradinile din Bucovina isi facea loc si bobul. Se mai gaseste si azi, dar foarte putin.

Salata este simpla si se poate adapta in functie de numarul portiilor si de ingredientele avute la dispozitie.

Ingrediente:
–  250 g bob crud fraged sau fiert

–  4 ridichi rosii

– 1 ceapa rosie

– cateva cozi ceapa verde

– 2-3 linguri ulei de masline

– 1 lingura otet de vin alb

– sare, piper

– 2 linguri germeni de ceapa rosie

Mod de preparare:

Bobul se consuma atat proaspat atunci cand este fraged sau fiert cand ajunge la maturitate.

Bobul se fierbe exact ca fasolea (adica se pune la inmuiat in prealabil). Se poate folosi si bob din conserva.

Se amesteca  bobul cu legumele spalate si taiate marunt.

Se adauga uleiul, otetul, sarea si piperul dupa gust.

Salata se decoreaza cu germeni de ceapa rosie si se serveste cu crutoane.

salata de bob

Reteta asta o gasiti si aici :http://icook.to/ro/2014/03/25/salata-de-post/

  1. Pingback:Supă de bob uscat cu ceapă caramelizată. Vinete coapte cu sos de iaurt. Lipii libaneze | KissTheCook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *