P

Pasca cu branza si ciocolata

Pasca poloneza bun

Din gama pastilor altfel, astazi vom pregati o pasca cu branza si ciocolata , numita si pasca poloneza. Din punctual meu de vedere aceasta pasca s-ar putea numi chiar tort cu branza, dar sa nu ne abatem de la subiect si sa purcedem la treaba.

Ingrediente blat:

–         1 ou

–         100g unt

–         1/2  pahar zahar

–         1/2 pahar lapte

–         1 pahar faina (1 pahar=cca 250g)

–         2 linguri cacao

–         1plic praf de copt

–         1 lingura extract de vanilie

–         1 praf sare

Ingrediente umplutura branza:

–         1/2 kg de branza

–         100g unt

–         2 oua

–         1 pahar zahar+1 plic zahar vanilat

–         1 pahar faina

–         coaja de lamaie

–         50g stafide

Glazura:

–         150 g ciocolata

–         5 linguri de lapte

Mod de preparare:

Pentru pregatirea blatului amestecam usor untul la temperatura camerei cu zaharul, ouale, sarea, vanilia si cacaoa.  Apoi turnam cate putin lapte, faina si praful de copt . Recomand sa folositi un tel la omogenizarea ingredientelor pentru a obtine un aluat fara cocoloase. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unui chec.

Pentru umplutura amestecam branza de vaci cu zaharul, galbenusurile, faina, coaja de lamaie, untul moale. Cand toate s-au omogenizat adaugam albusurile batute spuma.

Asamblare si copt:

Intr-o tava rotunda cu fund detasabil (diametru 24cm) tapetata cu hartie de copt turnam 3/4 din compozitia blatului si o punem la cuptor (preincalzit in prealabil) la 180 de grade Celsius timp de 6-7 minute.

Scoatem tava din cuptor si repejor turnam crema de branza iar apoi ce ne-a mai ramas din compozitia de blat . Introducem iar tava la cuptor pentru inca 40 de minute (verificati cu o scobitoare).

pasca cu ciocolata4bun

Pasca poloneza se scoate din tava si se lasa la racit.

Cand este rece o glazuram cu ciocolata. Ciocolata impreuna cu laptele le topim la bain marie si apoi aceasta glazura se toarna peste pasca.

Cam asta e pasca cu branza si ciocolata .

pasca cu ciocolata bun

Va mai recomand si prajitura pasca, foarte usor de facut si tare buna http://prajituricisialtele.ro/2012/04/12/pasca-prajitura/

Spor la prajiturit!

  1. Framintel says:

    Ma puteti ajuta cu niste informatii suplimentare ? Compozitia de brinza era pre atare si nu am putut-o intinde peste blatul din tava, care ramasese semi-lichid dupa 6 minute la cuptor. Asa ca am pus bucati-bucati. Dar nu s-a compt nici dupa o ora la cuptor. a ramas lichida oricit am tinut-o la cuptor si in final am aruncat-o.
    Puteti da mai multe detalii despre ce fel de brinza ati folosit, ca ma gindesc ca poate asta a fost problema ?

    1. Dana says:

      Buna,
      branza a fost de vaci, clasica romaneasca.
      Chiar nu inteleg de ce nu s-a copt. Ce branza ati folosit?
      Poate problema este din cuptor sau din faptul ca nu a fost incalzit suficient inainte de a introduce tava, sau nu coace bine.
      Reteta asta a facut-o multa lumea a fost incantata de rezultat.
      Imi pare rau! Sper ca la urmatoarea incercare sa fie bine.

  2. Framintel says:

    A fost cream cheese . La final, dupa vreo ora si jumatate de copt, arata ca un blkat de negresa insa inauntru nu era coapta faina aia cu brinza, ci ramasese semi-lichida, ca o paine necoapta. Nu s-a putut minca. O sa incerc din nou maine, insa am gasit alte variante de pasca poloneza care au doar 3 linguri de faina in compozitia de brinza, si am cumparat cotrtage cheese ca e mult mai dura si poate merge mai bine. Alea 200 gr. de faina amestecate cu brinza i-au eliminat complet gustul de brinza, era un soi de pandispan alb si necopt.
    Cumptorul a fost bine preincalzit, coace perfect ca am facut prajituri in el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *