B

Bors de primavara cu loboda

bors de loboda

In gradina toate verdeturile sunt fragede si parca iti fac cu ochiul, mai ales dupa o perioada plina de fripturi, oua si cozonac.  Borsul cu loboda, la fel si ca cel cu urzici fac parte din vitaminizarea de primavara. Pe langa culoarea frumoasa ce o da borsului,  loboda contine multa vitamina C, vitamina K si este puternic antioxidant.

bors de loboda4

Ingrediente:

–         6  cartofi

–         ­1  morcov

–         2 legaturi loboda rosie

–         1 legatura ceapa verde

–         1 legatura patrunjel

–         3 fire leustean

–         2 litri apa

–         0,5 litri bors de putina

–         200 ml smantana

–         1 lingura sare

–         3 linguri ulei

Mod de preparare:

Legumele si verdeturile se curate si spala bine.

In apa rece punem la fiert cartofii si morcovii taiati cubulete.

Verdeturile se toaca marunt.

bors de loboda1

Cand cartofii sunt aproape fierti se adauga ceapa calita usor in ulei si loboda   rosie. Dupa ce acestea  au dat cateva clocote se toarna borsul de putina (ce in prealabil a dat un clocot) si apoi smantana.

Se amesteca bine, se potriveste de sare iar la sfarsit , cand  borsul da ultimile clocote se pune patrunjelul verde si leusteanul.

Borsul se acopera si se lasa putin sa se odihneasca inainte de a fi servit.

Acest bors este negresit plin de vitamine si are un efect revigorant. Din cand in cand trebuie sa mancam si cate un bors din asta .

bors de loboda2

Pofta buna!

Reteta mea o gasiti si aici: http://icook.to/ro/2014/05/01/bors-de-loboda/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *