dulceata de zmeura bun

Zmeura, zmeura, zmeura….ce poate fi mai tentat la inceputul verii?  Gust parfumat, textura delicata, vitamine la pachet, toate intr-un fruct atat de mic.

Mie imi place dulceata de zmeura,  chiar daca unii se plang de semintele care se incurca printre dinti. Imi place dulceata pe o felie de paine de unt atunci cand e frig afara sau intr-un desert cremos.

Dulceata de zmeura sa fie asadar!

Ingredinete:

–         1kg de zmeura proaspata

–         800g zahar

–         1/2 lamaie

Mod de preparare:

Intr-o cratita de inox punem zmeura curatata de codite si impuritati (nu spalata). Adaugam zaharul  peste fructe si lasam la rece peste noapte.

dulceata zmeurabun

A doua zi punem cratita la foc mic si amestecam cu miscari largi si usoare pentru a nu zdrobi fructele.

Nu uitam sa strangem spuma ce se formeaza deasupra in timpul fierberii. Cred ca am fiert dulceata de zmeura cca. 45 de minute.  Cu 5-10 minute inainte de a fi gata adaugati zeama de lamaie.

Dulceata e gata atunci cand siropul e legat si nu apos.

dulceata de zmeura2 bun

In borcane spalate si sterilizate la cuptor (la 120 de grade Celsius)  punem dulceata rece, inchidem capacele, etichetam si le ducem la camara.

Nimic complicat.  Daca stiti si alte retete va invit sa-mi lasati aici comentariile dvs., poate incerc si eu.

dulceata de zmeura1

Spor la dulceturi si va las si o reteta  de cheesecake cu zmeura .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *