Cand vreti niste fursecuri mai speciale va recomand aceste fursecuri cu fulgi de migdale si lime confiat. Din categoria rontaieli dulci le-am conceput intr-o inspiratie de moment.
Gustul dulce -acrisor, textura crocanta si un parfum discret de lime…cam asta e nota dominanta a fursecului.
Preparare pas cu pas- fursecuri cu fulgi de migdale si lime confiat
Ingrediente:
– 2 oua
– 2 cesti (de 150g una) zahar
– 2 cesti unt topit sau ulei
– 4 cesti faina
– zeama de la 1 lime
– un praf sare
– 2 linguri de lime confiat
– 2-3 linguri de fulgi de migdale
Mod de preparare:
Ouale se amesteca bine cu zaharul , praful de sare si zeama de lime. Cand compozitia a capatat o culoare albicioasa se adauga uleiul cate putin.
Ultima etapa presupune incorporarea fainii si este gata aluatul de fursecuri. Aluatul nu este din acel ce se intinde cu ajutorul sucitorului ci e un aluat mai moale.
Aprindem cuptorul la 180 de grade.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem cu o lingurita gramajoare mici de aluat. In fiecare gramajoara se infing fulgi de migdale si lime confiat. Se dau la copt pentru cca. 20 de minute, pana capata o culoare usor aramie. Stati cu ochii pe ele ca se ard repede.
Fursecurile cu fulgi de migdale si lime confiat se fac foarte rapid , sunt usor crocante si aromate.
Langa o asa bunatate merge de minune o limonada cu lime , menta, miere si multa gheata.
Pentru o carafa de limonada folosim:
– 1,5 l de apa
– 1 lime +2 lamai
– 3 fire de menta
– 3-4 linguri de miere Taina Vie (sau de care aveti)
– gheata
Limonada asta te racoreste de minune.
Spor in toate va doresc!
Migdale si lime confiat! Mi s-au activat papilele gustative numai cat am citit titlul. Minunata reteta! Ai si reteta de lime confiat pe blog? Ma duc sa o caut 🙂
Iuliana la confiat nu ma pricep:)…l-am luat din Lidl si sunt foarte multumita. Tot de aici iau si cirese confiate.
Multumesc, Dana, o sa ma uit si eu la Lidl. Eu fac iarna coaja de portocala confiata, dar limele nu se consuma la noi in cantitate atat de mare incat sa merite sa-mi bat capul cu ele, de aceea credeam ca ai tu o reteta secreta de confiere ad-hoc, in caz de nevoie. Dar si metoda „Lidl” e buna. Chiar mai buna 🙂