chiftele de post1

Leguminoasele sunt alimente nutritive de calitate ce au in componenta lor atat proteine dar si vitamine, fibre si minerale. Fie ca e vorba de fasole, naut, linte, bob sau mazare toate ar trebui sa faca parte din alimentatia noastra zilnica.

In perioada de post ele sunt cele care asigura necesarul de proteine. Azi am incercat sa fac ceva …un pic altfel. Simteam nevoia de ceva crocant si gustos si asa au luat nastere aceste crochete sau chiftele de post.

Eu am folosit bobul dar oricare dintre leguminoase se preteaza perfect pentru reteta.

Ingrediente 4 persoane:

  • 500g bob (sau linte, naut, fasole) fiert in apa cu sare
  • 2 linguri faina
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • sare si chili dupa gust
  • 250g pesmet

Mod de preparare:

Bobul se paseaza dar nu foarte fin . Acesta se amesteca cu ceapa tocata marunt, usturoiul pasat, faina , sarea si chili dupa gust.

chiftele de post3

 

Cu mainile usor umede modelam crochetele si le tavalim prin pesmet.

chiftele de post2

 

Crochetele de post se prajesc in ulei incins. Ele se pot servi atat calde cat si reci alaturi de un sos dulce-picant sau chiar langa o salata de cruditati.

Nu-i nimic complicat aici ci dimpotriva o solutie rapida pentru o gustare de post. Crusta  crocanta da o savoare aparte si deschide apetitul.

chiftele de post5

Sa aveti spor!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *