Dupa cum bine stiti bloggerii culinari sunt creativi si inspirati. Inspirata a fost si ideea fetelor de la Savori Urbane care au propus un proiect tare frumos : The Food Conection – O calatorie gurmanda in jurul lumii.
Acest proiect implica 24 de blogeri culinari acestia urmand sa calatoreasca si sa gateasca cat mai multe retete inedite sau cunoscute. Ne vom bucura impreuna de bucataria indiana, franceza, araba, italiana etc iar la sfarsitul proiectului vom avea o frumoasa colectie de retete, numai bune de rasfoit la nevoie.
Luna aceasta impartasim retete din bucataria germana iar gazda noastra este Andie adica Andreea, posesoarea blogului andie.ro un blog minunat cu poze superbe si multe retete vegane. Aici veti gasi galeria de retete din bucataria germana sub numele de Retete germane- The Food Conection.
Desi initial am pornit sa caut o reteta de desert m-am oprit la o tarta cu ceapa si cascaval sau cum ar spune nemtii: zwiebelkuchen . Am gasit reteta intr-o revista veche si tare mi-a placut cum arata, asa subtire si crocanta.
Ingrediente:
- 500g faina
- 20g drojdie
- 1 lingurita zahar
- 250ml lapte caldut
- 2 linguri ulei
- sare , piper
- 1kg ceapa
- 100g unt + 2 linguri ulei
- 200g cascaval ras mare
Mod de preparare:
Intr-un bol cernem faina si punem putina sare. Dizolvam drojdia cu putin lapte cald si zaharul. Turnam drojdia peste faina si impreuna cu laptele caldut framantam aluatul.
La sfarsit adaugam 2 linguri de ulei si framantam cat se incorporeaza acesta in aluat. Presaram putina faina peste aluat, il acoperim cu un servet si lasam la crescut timp de 30 de minute.
Ceapa se curate si se spala dupa care se rade pe o razatoare mare. Aceasta se va cali in unt si putin ulei vreo 3 minute. Se sareaza si pipereaza apoi se lasa la racorit.
Se incalzeste cuptorul la 210 grade Celsius.
Aluatul se intinde subtire intr-o tava mare. Deasupra se intinde ceapa calita si se da tava la cuptor pentru cca 25 de minute. Dupa primele 10 minute se adauga cascavalul ras.
Tarta cu ceapa este gata atunci cand e rumenita frumos.
Tarta cu ceapa se taie in fasii inguste si se serveste calduta dar merge si rece. Este o gustare delicioasa plina de aroma si culoare. Eu parca as adauga si putin chili.
Si pentru ca gandul mi-a ramas si la ceva dulce pot sa va recomand Prajitura Berlineza , prajitura din bucataria germana.
Sa aveti spor dragilor si nu uitati sa urmariti acest proiect.
Ce reteta simpla si buna ai ales, Dana 🙂
Imi place si reteta, si cum arata.
Abia astept sa o incerc si eu. E genul de reteta care imi place, simpla si rapida.
Merci.
Chiar a iesit foarte buna!
Dana, tarta asta este exact pentru mine. Eu sunt o mare devoratoare de ceapa, cruda sau preparata, verde sau uscata. Deci imi place mult asa ca sigur o prestez in curand. Te pup!
Ma bucur ca ai gasit inspiratie aici.
Si noi suntem fani ceapa, usturoi …
Ah! Si tu cu tarta cu ceapa? Ma urmareste, semn ca trebuie sa o testez! 🙂
Urmarire generala :).
Incercare moarte n-are.