Tort in doua culori3

Un tort in doua culori, de la asta am pornit cand am conceput tortul. E un tort simplu cu blat de pandispan si creme usoare, putin dulci. Ca sa aduc si o nota acrisoara am apelat le visinile puse la borcan in vara.

Tortul in doua culori are de fapt mai multe nuante dar mai ales are un gust usor cicolatos si o textura placuta. Unde mai pui ca este un tort usor de facut la indemana unui incepator.

Ingrediente blat pandispan cacao( 2 foi ) :

  • 6 oua
  • 180g zahar
  • 150g faina
  • 50g cacao
  • 1 strop sare

Ingrediente blat pandispan ( 1 foaie)

  • 3 oua
  • 120g zahar
  • 120g faina
  • 1 strop sare
  • 1 lingurita vanilie

Ingrediente crema interior:

  • 500g smantana (cu peste 30% grasime)
  • 200g ciocolata cu continut ridicat de cacao (peste 50%)
  • 250g mascarpone
  • 400g visine conservate

Ingrediente crema exterior:

  • 500g smantana
  • 75g zahar
  • 250g mascarpone
  • bomboane pentru décor

Mod de preparare blat pandispan cacao :

Prima data pregatim pandispanul de cacao. Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si sarea pana creste in volum si compozitia capata o culoare albicioasa.

Pentru un pandispan reusit eu am un ajutor de nadejde de la Electrolux. Nici nu-mi mai pot imagina bucataria fara Kitchen Assistent, e foarte practic si eficient.

Tort in doua culori

Cand compozitia a crescut se adauga faina si cacaoa cernute. Ele se adauga cate putin iar amestecarea compozitiei se face cu o spatula, cu miscari largi de sus in jos.

Eu am folosit o tava cu fund detasabil si diametrul de 28 de cm.

Blatul de cacao se coace in cuptorul incalzit la 180 de grade timp de cca. 25 de minute.

Dupa coacere blatul se lasa la racit complet si abia apoi se taie in doua pe orizontala pentru a obtine 2 foi.

Mod de preparare foaie de pandispan:

Din cele 3 oua , zahar, vanilie si faina facem o compozitie de pandispan dupa indicatiile  de mai sus.  Puteti consulta si postarea care te invata sa faci un pandispan corect.

Foaia de pandispan se coace tot la 180 de grade pana se rumeneste usor.

tort in doua culori5

 

Mod de preparare crema interior (de ciocolata)

Intr-o cratita cu fund dublu se pune smantana la incalzit. Cand ajunge la temperature de fierbere se adauga ciocolata maruntita, se amesteca pana la diszolvarea completa a ciocolatei si se da la rece pentru cateva ore.

Compozitia bine racita se mixeaza cateva minute pana creste in volum si se aereaza . La sfarsit se adauga mascarponele si se amesteca pentru omogenizare.

Crema exterior (alba)

Smantana se mixeaza cu zaharul  pana se ingroasa apoi se incorporeaza branza mascarpone.

Asamblare tort:

Foaie pandispan cacao+crema de ciocolata+visine +foaie pandispan+ crema de ciocolata+ visine + foaie de pandispan de cacao.

Tort in doua culor1i

Tortul se acopera cu crema alba imbracand si partea laterala.

Tortul in doua culori se decoreaza dupa preferinte.

Tort in doua culori4

Spor la prajiturit dragilor!

Tort in doua culori6

 

 

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *