P

Pate de leurda cu nuci

pate de leurda si nuci3

Primavara incepe cu leurda, spanac si ridichi. Daca spanacul si ridichile le gasim si in toamna, leurda e pe termen scurt si trebuie sa profitam de ea. Deoarece leurda are proprietati miraculoase cel mai indicat este sa o consumam in stare proaspata.

Pentru o gustare hranitoare si plina de vitamine m-am gandit la o combinatie din care a rezultat un pate plin de calitati.

pate de leurda si nuci

Ingrediente:

  • 1 legatura mare de leurda
  • 1 legatura mica de spanac
  • 100g nuci
  • 1/2 lamaie
  • 75 ml ulei de masline
  • sare de mare

Mod de preparare:

Leurda si spanacul se spala bine apoi se zvanta astfel incat sa nu contina apa.

Este preferabil ca nucile sa stea o ora la inmuiat in apa.

Intr-un robot de bucatarie se pun verdeturile taiate , nucile, zeama de lamaie , uleiul de masline si sarea.

Totul se mixeaza bine pana continutul are aspect de pasta.

pate de leurda si nuci1

Pateul de leurda cu nuci se serveste cu paine prajita, lipie sau sub ce forma va place. Are un gust placut ingredientele completandu-se  de minune. Se pastreaza la frigider intr-un recipient acoperit pentru 24 ore.

Sa aveti pofta!

pate de leurda si nuci2

 

  1. trenda says:

    Ramasesem datoare cu o impresie despre salata. 🙂
    Am preparat salata in week-end si am primit felicitari si aprecieri din partea prietenilor. Am servit-o intr-un cadru festiv.
    Pentru ca am adaugat, cred prea mult spanac, la un moment dat imi parea ca gustul de leurda nu se simte prea bine. Asa ca pentru accentuarea aromei am adaugat putin usturoi pisat. Delicioasa salata 🙂 !!!
    Multumesc pentru reteta 🙂 !

    1. Dana says:

      Multumesc mult pentru feedback.
      Ma bucur ca a fost o reusita.
      Si noi, de cateva zile o tot tinem pe preparate cu leurda :).

      Sa incerci si focaccia cu leurda :))!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *