C

Covrigi cu rozmarin si vin

 

covrigi cu rozmarin5

Intr-o  zi am vazut cum un bucatar italian facea niste covrigei cu vin. Cum nu am avut vreme sa notez reteta mi-am zis ca incercarea moarte n-are. Uite asa am trecut la invartit covrigi .

Este doar o incercare,  dar mi-am zis ca poate fi de ajutor unora. S-ar putea ca la aluat , in afara de ingredientele enumerate sa mai fie nevoie de putina apa sau putina faina. Asta depinde de cantitatea de vin si consistenta smantanei.

Ingrediente:

  • 600g faina
  • 1 pahar vin alb (cca. 150ml)
  • 1 ou
  • 100ml ulei
  • 100 g smatana sau iaurt
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 lingura rozmarin maruntit (uscat sau proaspat)
  • 15g drojdie + 1 lingurita zahar

covrigi cu rozmarin3

Mod de preparare:

Punem faina intr-un castron incapator. In mijloc facem  o gropita in care punem drojdia dizolvata cu zaharul si putina apa calda. Acoperim drojdia cu putina faina si lasam asa vreo 15 minute, pana face niste bulbuci mici.

Facem aluatul amestecand faina cu drojdia, vinul, oul, smantana, sarea si rozmarinul. La sfarsit adaugam cate putin uleiul. Nu este un aluat pretentios ci unul simplu si nu prea tare. El nu are nevoie de prea mult  framantat ci doar cat sa incorporam bine ingredientele.

Aluatul se lasa la crescut cca. 30-45 de minute.

Din aluat , pe o planseta  modelam covrigi rotunzi sau forma clasica.

Covrigii cu rozmarin si vin se coc la 170-180 de grade cca. 40 de minute.

covrigi cu rozmarin4

 

Au iesit deliciosi, crocanti la exterior si moi in interior. Gustul de vin este foarte discret iar cel de rozmarin are nota dominant.

Covrigii mei cu rozmarin merg la gustari si rontaieli sau la pachetel . Un iaurt merge perfect alaturi. Pentru cei mai mari merge un pahar de vin.

covrigi cu rozmarin1

Sa aveti spor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *