T

Trei aperitive rapide de vara

bruschete5

Din punctul meu de vedere vara, sau ma rog, de cum da soarele si  firul ierbii este loc de petreceri, intalniri cu familia sau prieteni. Parca atunci cand cerul e albastru si soarele rade petrecerile sunt mai reusite.

La tot acest ambient se adauga legumele si fructele de sezon care potenteaza placerea de a gati, dar mai ales de a manca.

Pentru ca de multe ori felul principal contine carne, peste sau ceva consistent , m-am gandit sa va arat trei tipuri de aperitive usoare ce se pot pregati mai ales vara.

Iubesc legumele , culorile si gusturile de vara si de aceea am incercat sa le surprind pe platouri, astfel incat sa va fie si voua de folos.

Bruschete

Ingrediente:

  • rosii cherry de diferite culori
  • paine prajita la grill
  • ulei masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • busuioc proaspat
  • sare

bruschete6

Bruschetele se fac relativ repede.

Prima data taiem rosiile in sferturi si adaugam peste ele cateva frunze de busuioc taiate marunt si 1-2 catei de usturoi.

Painea prajita la grill se freaca usor cu un catel de usturoi taiat in jumatate.

Pe fiecare felie se pune cu generozitate amestecul de rosii cherry, se stropesc cu ulei de masline si putina sare.

Portiile nu trebuie sa fie mari, ci cam cat sa termini din 1-2 imbucaturi iar painea sa fie de calitate.

Este genul de aperitiv usor si foarte colorat ce deschide apetitul pentru urmatoarele mancaruri.

bruschete8

 

Rulouri de dovlecel cu pesto de marar

Ingrediente:

  • felii de dovlecel taiate subtire in lung
  • 1 legatura mare de marar prospat
  • 2 catei usturoi
  • 1 pumn de arahide (merge si cu seminte de floarea soarelui hidratate)
  • 1/2 lamaie
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • sare

dovlecei1

Dovleceii se taie in lung si subtire. Fasiile se  pun la gratar pe o parte si alta, apoi se lasa la racorit pe un platou. Cat vor sta se vor si inmuia si vor fi numai buni de rulat.

Pentru pesto de marar punem toate ingredientele mentionate intr-un vas mai inalt si ingust. Cu ajutorul unui blender de mana mixam pana obtinem o pasta verde. In caz ca este prea deasa putem adauga putin apa sau zeama de lamaie.

Fiecare fasie de dovlecel se unge cu pesto de marar si se ruleaza.

Rulourile de dovlecel cu pesto de marar sunt fenomenale si de fiecare data fac furori la masa. Nimeni nu se asteapta ca ingrediente banale pentru unii sa dea un gust asa intens.

Portia de verde va disparea rapid din farfurii.

dovlecei3

Crema de branza cu verdeturi si masline

Ingrediente:

  • branza de vaci
  • smantana
  • codite de ceapa verde
  • patrunjel verde
  • masline verzi si negre
  • 1/2 lingurita turmeric
  • sare
  • piper (chili)

pasta de branza cu masline1

Branza de vaci se amesteca cu putina smantana, atat cat sa o faca mai cremoasa. Se adauga verdeturile taiate marunt, maslinele tocate, sarea, piperul si turmericul.

Din aceasta crema de branza se pot face tartine mici sau bulgarasi ce vor fi serviti cu paine prajita.

pasta de branza cu masline3

Nu uitati ca la toate aceste aperitive se pregatiti un vin bun sau o limonada pe masura.

Sa aveti spor si o vara frumoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *