trandafiri din mere5

 

Trandafirii din mere si aluat de foietaj au  fost in trend anul trecut, dar si anul acesta observ oameni interesati de acest desert. Trebuie sa recunoastem ca sunt de efect si impactul vizual e destul de puternic.

Chiar asa, uite ce se poate face din 2-3 mere si o bucata de aluat.

Acesti trandafiri din mere i-am facut impreuna cu copiii la atelierele de gatit si drept urmare trebuie sa pun si reteta pe blog, ca doar copiii s-ar putea sa-i caute. Asadar mai mult pentru ei este aceasta reteta, ca in rest cred ca toata lumea a citit pe bloguri sau a vizionat videoclipuri.

Ingrediente:

  • 1 foaie foietaj (ies 8 trandafiri)
  • 2 mere mari
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 lingurita scortisoara
  • zahar pudra pt. pudrat

Mod de preparare:

Prima data pregatim merele. Acestea se spala, se sterg si se taie in doua. Din interior se scot semintele si se indeparteaza capetele.

Fiecare jumatate de mar se taie in feliute subtiri. Feliile de mar vor fi oparite cu apa fierbinte apoi scurse intr-o sita, dupa care se lasa la racorit.

 

trandafiri din mere

 

trandafiri din mere1

 

O foaie de foietaj o taiem pe lat in 4 fasii egale, iar apoi acestea le taiem in doua.

Fiecare fasie de aluat se mai intinde putin cu sucitorul pe lungime.

Pe fasia de aluat se aseaza 4-5 feliute de mar asezate astfel incat sa se intrepatrunda iar partea superioara a marului sa fie putin peste aluat. Peste mere se presara putin zahar brun si scortisoara. Aluatul se ruleaza usor formand un trandafir. Acestia se pun intr-o tava de briose.

trandafiri din mere2

trandafiri din mere3

 

Desertul nostru se va coace la 200 de grade Celsius in cuptorul preincalzit pana cand aluatul este usor rumenit.

Trandafirii din mere si foietaj se scot usor din tava si se pudreaza cu zahar pudra. Se lasa putin la racorit apoi se servesc cu bucurie de toamna.

trandafiri din mere6

 

Spor la prajiturit!

trandafiri din mere4

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *