S

Salata de fasole cu spanac

Salata de spanac cu fasole1

Chiar daca este iarna trebuie sa consumam salate.Una dintre combinatiile castigatoare este atunci cand combinam proteina vegetala (fasole, linte, naut) cu verdeturi (spanac, salata verde, patrunjel) dar si cu alte legume, ceapa si rosii cherry, in cazul nostru.

Aceasta salata de fasole cu spanac este hranitoare, plina de vitamine si prospetime. Ea poate fi servita ca o masa propriu zisa dar ca si garnitura.

Ingrediente 4 persoane:

  • 200g fasole rosie fiarta
  • 200g spanac proaspat
  • 1 ceapa mare rosie
  • 8 rosii cherry
  • 2-3 linguri ulei masline
  • otet (dupa gust)
  • sare, piper

Mod de preparare:

Fasolea se fierbe si se scurge bine de apa. O putem fierbe noi sau putem folosi o conserva de fasole.

Spanacul se curata, se spala , se scurge si se lasa la zvantat pe niste prosoape de hartie.

Ceapa se taie in rondele subtiri.

Aceste ingrediente se amesteca intre ele. Se adauga uleiul, otetul (care poate fi balsamic sau obisnuit) sarea si piperul.

In momentul servirii se adauga rosiile cherry taiate in sferturi, asta pentru a nu se sfarama.

Salata de spanac cu fasole2

 

Dupa cum vedeti este o reteta simpla si rapida. Atunci cand fierbeti fasolea pentru ciorba sau tocanita  puneti ceva deoparte . O sa iasa o salata de fasole delicioasa!

Tot in aceeasi maniera va recomand si salata de fasole cu ridichi.

Spor sa aveti !

CategoriesDe post Mancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *