T

Tort raw vegan cu afine

tort raw vegan cu afine

Tortul raw vegan e altceva in materie de dulciuri. Pentru cine nu a mancat niciodata acest gen de deserturi, sa nu se sperie si sa-si faca curaj sa incerce. Este tortul fara preparare termica, cu ingrediente specifice (fructe uscate, fructe proaspete, unt vegetal) dar si cu un aport caloric mare.

Asadar aveti grija, se serveste in feliute mici.

Acesta este mai mult un tortulet avand un diametru de 20cm. Tortul raw vegan se face relative repede mai ales daca iti pregatesti toate ingredientele in prealabil.

Ingrediente blat:

  • 150g curmale
  • 100g nuci
  • 50g prune uscate
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura sirop de agave
  • 1 linguri unt cacao
  • 1-2 linguri apa

Ingrediente crema:

  • 200g caju
  • 250g afine (zmeura, capsune, mure)
  • 50g unt cacao
  • 2 linguri sirop de agave (sau miere de albine)

Mod de preparare:

Pentru prepararea blatului punem curmalele la hidratat pentru  1-2 ore.

Nucile se macina.

Curmalele scurse de apa se taie bucati, la fel si prunele uscate.

In bolul robotului de bucatarie ( de preferat peste 500MW) punem curmalele, prunele uscate, untul de cacao (topit la bain marie)  si o lingura de apa. Dam drumul la robot si mixam pana la maruntirea totala. Adaugam nucile, cacaoa, siropul de agave si inca o lingura de apa (daca este necesar). Mixam iar pana se obtine o pasta omogena.

 

tort raw vegan cu afine3

 

Intr-o tava rotunda cu fund detasabil (20cm diametru) si tapetata cu hartie de copt se pune compozitia pentru blat. Aceasta se preseaza cu ajutorul unei linguri si se niveleaza astfel incat sa fie distribuita uniform.

tort raw vegan cu afine4

 

Tava se da la congelator.

Preparare crema:

Caju-ul se pune in apa rece pentru 2 ore. Se scurge de apa , se pune la robot si se marunteste. Se adauga afinele congelate sau proaspete , untul de cacao, siropul de agave si se mixeaza pana la obtinerea unei paste.

tort raw vegan cu afine5

 

Aceasta pasta se toarna peste blatul pregatit initial. Se niveleaza usor si se decoreaza cu fructe.

Deoarece am uitat sa pastrez afine pentru decorare am folosit niste coacaze. S-a dovedit a fi chiar de efect aceasta alegere.

Tortul raw vegan se da iar la congelator pentru cel putin 2 ore.

tort raw vegan cu afine1

 

Inainte de servire , tortul ar trebui scos de la congelator cu cel putin 30 de minute inainte.

Desi e un tort mic, are 8-10 portii si inainte de toate este gustos si hranitor.

Inspiratia tortuluia fost de la Simona.

tort raw vegan cu afine2

 

Spor la prajiturit!

 

 

CategoriesTorturi
  1. Pingback:10 Deserturi fara coacere ideale pentru zilele calduroase | Gourmandelle

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *