pui picant chinezesc

Puiul picant chinezesc este un pui picant plin de arome asiatice , usor crocant dar si usor moale, adica savuros.

Se apropie Anul Nou Chinezesc si niste idei de mancaruri asiatice poate ar fi de folos doritorilor.

Ma gandeam ca un pui picant s-ar potrivi, mai ales ca se prepara foarte rapid. Nu e chiar o reteta asiatica, ci mai mult o reteta proprie in care am folosit condimente specifice acestui gen de mancare.

Nu uitati de pachetelele de primavara sau de puiul dulce acrisor cu ananas.

Ingrediente pentru 4persoane:

  • 1 pui potrivit
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de susan
  • 4 linguri Woksauce Shan’ shi
  • 1 lingura condimente pentru wok Shan’ shi
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare:

Puiul se taie bucati, se spala in apa rece si se sterge cu prosop de hartie prin tamponare.

Intr-un bol punem bucatile de pui, cateii de usturoi taiati feliute, condimentele, sosul pentru wok , sarea si amestecam bine toate ingredientele. Acoperim vasul si-l dam la rece pentru 1-2 ore (chiar si peste noapte). Asta va ajuta la impregnarea aromelor.

pui picant chinezesc1

 

Pentru cine nu a mai folosit produsele Shan’shi pot spune ca sunt destinate special mancarurilor asiatice. Woksauce este un sos de soia imbogatit cu usturoi si ghimbir iar condimentele contin coriandru, lemongrass, chili si usturoi.

pui picant chinezesc2

 

Carnea marianata se amesteca cu doua linguri de ulei de susan , se pune intr-o tava si se introduce in cuptorul incalzit la 190 grade Celsius. Ar trebui sa stea la cuptor cam 30 de minute sau pana cand carnea este frumos rumenita.

Puiul picant chinezesc il putem servi cu orez, cum a fost in cazul meu sau alaturi de legume la wok, taitei cu legume sau poate cu o salata proaspata.

pui picant chinezesc3

 

Delicios puiul nostru.

Sa aveti pofta!

CategoriesMancaruri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *