M

Minipancakes cu sos de ciocolata

minipancakes3

Sa nu lasam banalul si rutina sa ne acapareze. Sa incercam mereu sa aducem un suflu nou pe masa noastra, sa cautam si sa experimentam si alte ingrediente decat cele mereu folosite, tehnici noi , toate astea dincolo de zona noastra de confort.

Sunt convinsa ca o masa buna si colorata iti poate aduce un strop de fericire.

Ideea de azi este legata de pancakes, betisoare, sos de ciocolata si capsune, ca tot sunt fructele mele preferate.

Ingrediente 4 persoane:

  • 2 oua
  • 250ml iaurt
  • 2 linguri zahar
  • 200g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf sare
  • betisoare bambus

Sos de ciocolata:

  • 200g ciocolata cu continut ridicat de cacao (peste 50%)
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura unt
  • 200g capsuni

minipancakes

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu zaharul , vanilia si sarea pana se albesc putin.

Se adauga iaurtul si se amesteca pana se incorporeaza apoi urmeaza faina si praful de copt.

La sfarsit se adauga albusurile batute spuma. Compozitia de pancakes se amesteca usor cu miscari circulare de jos in sus. Consistenta va fi asemanatoare cu consistenta  unei smantani naturale.

Infierbantam o tigaie neaderenta (fara ulei) si punem cu o lingura mici gramajoare de aluat. Acestea vor creste si vor deveni grosute.

Din compozitia facuta ies cca. 20 de minipancakes.

Pentru o servire  usoara dar si inedita am ales doua moduri de prezentare.

Minipancakes se infing pe betisoarele din bambus , cam cate 4-5 pe un betisor.

De asemenea exista varianta de a pune aceste mici pancakes pe betisoare din hartie, din acelea care se folosesc la popcakes sau tot pe cele din bambus. Este foarte distractiv pentru copii dar si usor de de mancat.

 

minipancakes2

 

Pentru sosul de ciocolata topim cicocolata la bain marie impreuna cu 50ml de lapte si o lingura de unt. Amestecam bine pana se incorporeaza toate ingredientele apoi il turnam peste frigaruile pancakes.

Capsunile se spala, se zvanta si se taie felii. Se aseaza in farfurie pe principiul: cu cat mai multe cu atat mai bine.

Pentru o nota de prospetime putem adauga si cateva frunzulite de menta.

Cam asta ar un mic dejun plin de rasfat.

Spor la prajiturit!

minipancakes1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *