P

Pasca cu smantana si blat de pandispan

pasca cu smantana4

Sarbatorile Pascale se apropie si o data cu ele apar si tot felul de intrebari, discutii si…pregatiri.

Pana acum am tesat mai multe tipuri de pasca: pasca cu ciocolata si branza, pasca prajitura, pasca fara blat. Multa lume m-a intrebat de pasca cu smantana  constatand astfel ca este un subiect de mare interes.

Din acest motiv am purces la treaba si am creat o “pasca urbana “ , asta inseamna ca am inlocuit aluatul clasic cu un blat subtire de pandispan. Cred ca aceasta pasca cu smantana  o putem face si in restul anului pentru ca in final este de fapt o prajitura fina.

Nu uitati ca reusita unui produs sta in ingrediente de calitate, un cuptor bun si in  placerea de a gati.

Ingrediente blat:

  • 3 oua
  • 90g zahar
  • 90g faina
  • 1 strop sare

Ingrediente umplutura:

  • 400g smantana cu peste 30% grasime
  • 100g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 lingura faina
  • 50g stafide

Mod de preparare:

Prima data pornim cuptorul la 180 de grade Celsius si pregatim o tava cu diametrul de 24 cm . Daca vom folosi tavi mai mari marim cantitatea de ingrediente. Tava se tapeteaza cu hartie de copt.

Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si compozitia capata o culoare albicioasa. Faina se incorporeaza lent cu o paleta de silicon, amestecan usor, de sus in jos.

Turnam compozitia de pandispan in tava si o dam la cuptor pentru cca. 10 minute. Cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil.  In acest timp pregatim umplutura.

Smantana se amesteca cu zaharul, galbenusurile si faina. Nu uitam de pastaia de vanile. Cu un cutit ascutit despicam pastaia si razuim bine umplutura.

 

pasca cu smantana2

 

La sfarsit adaugam albusurile batute spuma, pe care le incorporam usor pentru a avea o pasca pufoasa si fina.

Cand pandispanul este aproape copt se toarna usor compozitia  si se da la cuptor la 170 de grade, pana cand umplutura se intareste si rumeneste usor. Daca pasca s-a rumenit dar umplutura este inca moale, punem deasupra tavii hartie de copt.

Pasca nu se taie pana nu este racita complet. O putem pudra cu zahar vanilat sau zahar pudra.

Asta e pasca noastra cu smantana.

La toata lista mea  as mai adauga o pasca de experimentat, cea cu ciocolata si nuca.

Spor la pregatiri si prajiturit!

 

pasca cu smantana3

  1. rodica says:

    Supee pasca ta. As vrea sa incerc si eu, dar poti sa ma ajuti un pic, te rog. N u detin in bucatarie un cantar, ce masuri as putea sa utiluzez din bucatariw? Lingura, cana? Multumesc.

    1. Dana says:

      Rodica pt. masurare poti folosi lingura. O lingura cu putin varf de faina, zahar = 30g
      Pt. masurarea smantanei te orientezi in functie de gramajul de pe recipient.
      Spor si sa-mi scrii cum ti-a iesit.

    1. Dana says:

      Buna, eu bat ouale impreuna si nu exista probleme.
      Exista si varianta cu ouale batute separat, dar nu exista nici o diferenta :).

      De preferat este sa folosesti un mixer.

      Spor la treaba si un Paste minunat!

  2. Ina says:

    Buna…foarte interesanta reteta as dori sa stiu cat timp lasi in cuptor blatul de pandispan si cat timp totul impreuna cu smantana,pt ca ai specificat 10 min blatul de pandispan apoi ai spus ,cand este aproape copt adaugi pasta de smantana si coci pana este gata…multumesc frumos!…Paste fericit!

    1. Dana says:

      Buna Ina,
      Lasi cam zece minute blatul de pandispan si apoi adaugi smantana. Pasca este gata atunci cand smantana se intareste usor si e putin rumenita.Asta dureaza cca.20 de minute, dar depinde si de cuptor.
      Sarbatori cu bine!

  3. Pingback:Pregătiri de Paște cu Frarom Shop și Dana Burlacu – Pasca (I) - Diqis Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *