T

Tort diplomat cu capsuni si banane

 

Tortul diplomat cu capsuni si banane a aparut dintr-o combinatie de idei. L-am facut intr-o perioada cand eram ocupata si Matei al meu implinea 15 ani. Iubitor de banane si capsuni deopotriva m-am gandit ca asta e reteta castigatoare si chiar asa a fost.

Este reteta ideala pentru vremuri cand nu aveti timp de copt si de facut creme complicate, este o reteta de tort rapid si delicios.

Ingrediente:

  • 500g capsuni
  • 2 banane potrivite
  • 500g smantana (grasime peste 30%)
  • 75g zahar
  • 1 pachet simplu piscoturi
  • 15g gelatina
  • decoratiuni ciocolata

Mod de preparare:

Acest tort diplomat cu capsuni si banane se face relativ usor, fara prea multa bataie de cap. Important este sa va procurati toate ingredientele. Cel mai bun moment sa-l faceti este seara deaorece trebuie sa stea cateva ore bune la frigider inainte de consum.

Asa e cel mai simplu, il faceti seara si a doua zi il serviti. Dezavantajul ca l-am facut seara si cumva pe fuga este lipsa fotografiilor din timpul prepararii. Am sa incerc sa descriu toti pasii pe larg ca sa nu se simta lipsa fotografiilor.

Intr-o tava cu diametrul de 24-26 cm, cu fund detasabil  punem folie alimentara de plastic astfel incat sa imbracam toata tava inclusiv peretii.

 

tort diplomat cu capsune si banane2

 

Capsunele se spala sub jet de apa si se zvanta bine de apa. Alegem cam 1/3 dintre ele care au cam aceeasi dimensiune pentru a le folosi pentru decorarea laterala. Le taiem in doua sau trei felii, in functie de dimensiune.

Asezam piscoturile pe fundul tavii astfel incat sa acoperim toata suprafata. Daca ne raman mici portiuni cu goluri le completam cu bucati mici de piscot.

Punem gelatina la hidratat intr-un vas metalic cu 125g apa.

Tocam restul capsunilor si pasam bananele.

Batem frisca cu zaharul pana are o consistenta potrivita. Adaugam peste aceasta capsunele tocate si bananele pasate. Topim gelatina la bain marie si o adaugam si pe ea.

Amestecam cu miscari lejere compozitia si o turnam in tava peste piscoturi.

Deasupra decoram cu felii de capsuni si apoi punem o folie deasupra. Dam tava la frigider si o lasam pana a doua zi.

Inainte de servire indepartam usor folia din plastic si transferam tortul pe un platou. Deasupra mai adaugam decoratiuni din ciocolata.

 

tort diplomat cu capsune si banane4jpg

 

Tortul diplomat cu capsuni si banana are un gust dulce acrisor, este cremos si rapid de facut. Cu siguranta va cuceri multa lume.

Spor la prajiturit! Pentru inspiratie va las si reteta de inghetata cu capsuni  si  prajitura fara coacere cu capsune.

 

 

 

 

CategoriesTorturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *